Szellősréti Kisfesztivál – amit nem kell kipihenni

2023. július 02.
A Balatontól mindössze negyedórányira, Balatonföldvártól délre, egy csodálatos kis falu, Bálványos adja a díszletét az első hazai „közösségi” fesztiválnak. Augusztus 25–28. között, négy napon át várja látogatóit a Szellősréti Kisfesztivál, ahol hullámzik a zene, feltölt a természet, és a madárcsicsergés is hallatszik.
Szellősréti Kisfesztivál - amit nem kell kipihenni

A közösség ereje hívta életre a hazai fesztiválpaletta legújabb chill-fesztiválját, a bálványosi Szellősréti Kisfesztivált. A három nap alatt ide várják mindazokat, akik a filmvetítések, koncertek, workshopok és örömzenélések mellett azt is értékelik, amikor színpadra lép a csillagos ég, a madarak csiripelése adja a headliner programot, és a természet nyújtja a fesztivál díszletét.

Szellősréti Kisfesztivál - amit nem kell kipihenni

A programok közt lesz természetesen zene, olyan fellépőkkel, mint Víg Mihály és a Balaton, Németh Juci és G. Szabó Hunor, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, hogy csak párat említsünk. A Mozinet Kisfesztivál keretében az elmúlt évek filmsikereiből válogatnak, és beszélgetni is lehet majd az alkotókkal.

Szellősréti Kisfesztivál - amit nem kell kipihenni

A szervezők az alkotni, barátkozni, beszélgetni vágyókat is várják, nappal a workshopokon, este pedig a tábortűz melletti örömzenélésnél. A programok közt lesznek kiállítások, erdei hangfürdők és templomi koncertek is – számos csalogató esemény, ami a kikapcsolódásról és feltöltődésről szól.

Szellősréti Kisfesztivál - amit nem kell kipihenni

Vásárolhatunk majd a helyi termelőktől, élő ízeket és minőségi borokat kóstolhatunk, és a helyi gasztronómia képviselőivel is találkozhatunk. A gyerekek pedig szabadon játszhatnak, jó példát mutatva szüleiknek, akiket szintén vár az alkotás, kikapcsolódás, szórakozás és a természet önfeledt szabadsága.

A közösségi erőből fejlődő fesztivál továbbra is várja alapítóit a Brancsközösség oldalán, további részleteket pedig a fesztivál honlapján és a SzellősRét FB oldalán tudhatunk meg.