Már csak pár nap és Johnny Depp Budapestre jön koncertezni

2023. július 13.
A világ legjobb bárzenekarának nevezett amerikai szupercsapat, amelynek Johnny Depp az egyik tagja, 2023. július 18-án Budapesten ad koncertet.

Kirobbanó, eget-földet rengető show-val érkezik Budapestre a Hollywood Vampires 2023. július 18-án a Sportarénába. A szupercsapat olyan ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll, mint Alice Cooper, Johnny Depp, az Aerosmithből Joe Perry és Tommy Henriksen gitáros.

hollywood-vampires_johnny-depp-koncert-budapest

Július 5-én nyitják meg 2023-as brit turnéjukat a yorkshire-i tengerparton – az Egyesült Királyság legnagyobb, erre a célra épített szabadtéri koncertarénájában, majd pár nap múlva Budapesten adják elő fergeteges, észbontó koncertjüket.

A Rise című stúdióalbumukon „véresen komoly” lázadó muzsikájukkal tisztelegnek a zeneirodalom nagy hősei és saját zenei anyagaik előtt. A járvány miatt 2020-ra tervezett turnéjukat el kellett halasztaniuk, de amint lehetőség nyílt, ismét elkezdtek közösen zenélni. A banda nagy rajongója a klasszikus brit rock’n’rollnak. The Who, Led Zeppelin, David Bowie, Motörhead és egyéb zenei ínyencségekkel fűszerezik meg a repertoárt.

A szervezők örömmel jelentik be, hogy „Angyalok” is lesznek a vámpírok előtt, ugyanis magyar előzenekar lép fel a Hollywood Vampires koncert előtt. A Decadancer zenekar tagjai, Ficzkó András, Mátyás Attila, Fűzfa (Pocky) Zoltán és Gerő Balázs hosszú zenei múltra és tapasztalatra tekintenek vissza a zeneiparban. Az összetartó barátság és a közös zenei vágy hajtotta őket a DECADANCER létrehozására. Szenvedéllyel és elkötelezettséggel alkotnak egyedi zenei stílusban, amit a Hollywood Vampires-koncert előtt hallhat a közönség.

A turné előtt a frontember, Alice Cooper így nyilatkozott: „Már három éve, hogy a Vampires turnézott. Alig várom már, hogy visszatérhessek a srácokhoz, nagyon szeretek ebben a bandában lenni. A zenekarom nagyszerű és csodálatos, de a Vámpírokkal játszani, az egy teljesen más helyzet. Egyáltalán nem foglalkozom színházzal, csak énekes vagyok egy zenekarban, és a zenekar történetesen az egyik legjobb banda a környéken! Jó lesz látni Johnnyt, Joe-t, Buckot és Christ és a többi srácot. Zárd be az ajtókat, tedd magad köré a fokhagymát, mert jönnek a Vámpírok!”

hollywood-vampires_johnny-depp-koncert-budapest

A The Doors, a Love, az AC/DC és a többi klasszikussal, valamint természetesen Alice és az Aerosmith slágereivel a Hollywood Vampirest 2018-ban a „legjobb előadásnak” választották a londoni Wembley Arénában.

hollywood-vampires_johnny-depp-koncert-budapest

A Tommy Henriksen és a Hollywood Vampires producerei által készített 16 dalból álló Rise album az elmúlt időszak egyik legtisztább és legélvezetesebb rock and roll albuma, amelyet a zene mesterei és a stílus igazi rajongói alkottak. A 2015-ös debütáló lemezüktől eltérően a második album főleg saját dalokból áll, amelyeket a banda írt. A Vámpírok eredeti küldetésének szellemében van három olyan dalfeldolgozás, amelyeket eredetileg legendás rockerek írtak és rögzítettek, akik sajnos túl fiatalon haltak meg… őket igyekeznek feltámasztani.

Fotó: Ross Halfin, Todd Nakamine