Johnny Depp XV. Lajos szerepében tér vissza

2022. augusztus 15.
Három év után kapott újra filmszerepet Johnny Depp, miután győztesen került ki az Amber Heard elleni perből.

A francia filmkészítő, Maïwenn új, Jeanne du Barry című filmjében alakítja majd XV. Lajost Johnny Depp. Az 59 éves színész Amber Heardtől való, három éve húzódó csúnya válása óta nem kapott szerepajánlatot, sőt, a korábbi, addig csak vele elképzelhető filmfranchise-okból – A Karib-tenger kalózaiból és a Legendás állatok-sorozatból – is kitették.

johnny-depp-filmszerep-xvlajos

Úgy tűnik, azzal, hogy megnyerte az Amber Heard ellen becsületsértésért indított pert, most végre fordult a kocka. A történelmi drámát, melyben XV. Lajos francia királyt alakítja Johnny Depp, Párizsban és az Île-de-France-on forgatják. A munkálatok már elkezdődtek. A címszerepben is Maïwennt láthatjuk majd. A film a fiatal kurtizán, Jeanne du Barry történetét meséli el, aki felkelti XV. Lajos király érdeklődését. A király halálosan beleszeret a lányba, bár a Versailles-ba való megérkezése hatalmas botrányt kavar. 

Az első fotót Johnny Deppről mint XV. Lajos a színész brit és európai központú film és televíziós cégének, az IN2 Filmnek az igazgatója, Stephen Deuters posztolta közösségi oldalán. 

johnny-depp-filmszerep-xvlajos

Depp legutóbbi filmszerepe egy 2020-as független filmben, a Minamatában volt, melyben a háborús fotóst, W. Eugene Smitht alakította. Ugyanabban az évben, néhány hónappal később a Warner Bros kiadta Depp útját a Legendás lények: Dumbledore titka című produkcióból, miután a The Sun ellen 2018-ban elveszítette a pert, melyet azért indított, mert a lap feleségverőnek nevezte. Mads Mikkelsen ugrott be Johnny Depp helyett a gonosz varázsló, Gellert Grindelwald szerepére. 

Depp végül 50 millió dollárra perelte be Amber Heardöt a The Washington Postban megjelent cikke miatt becsületsértésért. A bíróság és az esküdtszék a színész javára döntött a hathetes tárgyalás végén.

Forrás: Independent Fotó: Getty Images, Instagram

Olvass tovább!