A legfelkavaróbb filmek, amik még évekig kísértenek

2023. augusztus 07.
A következő mozik még azoknak is feladják a leckét, akik egyébként bírják a kemény témákat…
A legfelkavaróbb filmek, amik még évekig kísértenek

Előre szólunk, az alábbi filmeket tényleg csak akkor ajánljuk, ha kőkemény a gyomrod és úgy érzed, hogy számodra még a legbetegesebb, kaszabolós horror is csak egy délutáni matiné. Az alábbi listát a Buzzfeed olvasói állították össze azokból a filmekből, amelyek a legjobban megviselték őket. 

Éberség, 2007

„Képzeled el, hogy éppen egy szívműtétet végeznek rajtad, és te teljesen tudatodnál vagy. Érzel mindent, látsz mindent, de senkinek nem tudsz szólni. Ez van ebben a filmben is, amit bárcsak sosem láttam volna!”

Örökség, 2018

„Nem hiszem, hogy valaha is újra megnézném ezt a filmet. Az a jelenet, ahol az anya egy zongorahúrral vágja le a saját fejét… Túl sok volt már nekem.”

Megtorlás, 2016

„Kislányok, akiket először korbáccsal ver el az apjuk, majd meg is erőszakolja őket… Olyan hatása volt ennek a filmnek rám, mint soha semminek. Szinte a lelkem is megfájdult, amikor néztem. Félúton ki is kellett kapcsolnom, annyira rosszul éreztem magam.”  

Aniara, 2018

„Ez egy svéd sci-fi egy utasszállító űrhajóról, ami eltéved az űrben. Igazából nagyon jó kis film, de ez volt a legsötétebb és legnyomasztóbb mozi, amit valaha is láttam. Vártam, hogy valami jó is történjen már végre, csak egy kis fény, vagy szikra, de semmi. Egyre csak sötétebb lett. A film után egy hétig rémálmaim voltak, és továbbra is furcsa érzés fog el, amikor csak rágondolok.”

 A ház, amit Jack épített, 2018

„Ez a film annyira kiborított, hogy nem is tudtam befejezni. A kiskacsás jelenet volt a legrosszabb. Hihetetlenül nehéz volt nézni.”

Halálhajó, 1997

„A film első részét a szobában ülve néztem. A közepét már a takaróm alá bújva vészeltem át. És a végét? Már csak hallgattam, de azt is nagyon halkan. Nem is láttam az egész filmet, és még évekig rémálmaim voltak tőle.”

Neon démon, 2016

„Nem rajongok a túl véres horrorokért, lehet, hogy ezért is viselt meg ennyire. A pszichológiai terrorra számítottam, de a kannibalizmusra? Nem. Ez a film határozottan rányomta a bélyegét az lelkiállapotomra.”

Green Room, 2015

„Ez egy igazán alulértékelt film Patrick Stewart és jó néhány tehetséges fiatal színész főszereplésével, köztük Alia Shawkattal és a néhai Anton Yelchinnel. Egy punkegyüttesről szól, akik a világ egyik legfélelmetesebb bárjában játszanak, ahol valami szörnyűségnek lesznek tanúi, ami miatt az éjszaka hátralévő részében futnak / harcolnak / könyörögnek az életükért. Nincs benne semmi természetfölötti, és nem is túl véres – helyette durván valósághű és brutális. Érdemes megnézni, mert nagyon jó film – de én biztos, hogy soha többé nem fogom.”

Fotó: Imdb