A legjobb télapós filmek az egész családnak

2022. december 01.
Néhány nap, és készíthetjük a csizmáinkat az ablakba! Hogy ráhangolódjunk a Mikulás érkezésére, olyan filmeket válogattunk össze, amelyek az egész családot ünnepi hangulatba hozzák.
  • Vígjáték, családi és animációs télapós filmek is helyet kaptak a listánkon, a régi klasszikusoktól a közelmúlt sikerprodukcióiig.
  • Az alábbi 7 télapós film sok mindenben nagyon eltérő, ám a maguk módján mindegyik megidézi az ünnepi hangulatot.
  • Hogy megkönnyítsük a dolgod, azt is megkerestük neked, melyik télapós filmet melyik streamingszolgáltatónál nézheted meg.

Hull a pelyhes

Itt nézheted: Hulu, Prime Video, Disney+

Az Arnold Schwarzenegger által alakított Howard Langston kétségbeesetten igyekszik megszerezni a fiának minden gyerek aktuális karácsonyi álmát, Turbo Mant. A férfinak át kell kutatnia egész Minneapolist az utolsó megmaradt babáért, miközben mindenféle furcsa kalandokba keveredik.

Polar Expressz

Itt nézheted: HBO Max

Ennek az animációs filmnek egy 10 éves kisfiú a főszereplője, aki nem hisz a Mikulás létezésében. Egy éjszaka azonban hatalmas robajjal egy csillogó fekete vonat áll meg a házuk előtt, amire hősünk felszáll, és elindul egyenesen az Északi-sarkra. Útközben természetesen bonyodalmak és új barátságok is várnak rá.

Karácsonyi krónikák

Itt nézheted: Netflix

Ebben a Netflix-filmben Kurt Russell alakítja a Mikulást, akinek a szánjára felszökik egy testvérpár. Karácsony estéjén a szán lezuhan, és a gyerekek segítségére van szükség, hogy a Mikulás teljesíteni tudja a küldetését.

Karácsonyi lidércnyomás

Itt nézheted: Disney+

Halloween város polgármestereként Rosszcsont Jack a frászt hozza az emberekre, de már nagyon elege van az egyre unalmasabb rémisztgetésből. Eldönti hát, hogy a saját irányítása alá vonja karácsony ünnepét. Ám hiába teszi el az útból a Mikulást, rá kell jönnie, hogy a helyettesítése nem gyerekjáték.

Csoda New Yorkban

Itt nézheted: HBO Max

A hatéves Susan Walkert nagy csalódás éri, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. Felbukkan azonban egy furcsa alak, aki mindent a feje tetejére állít, ugyanis azt állítja magáról, hogy ő a Mikulás. A férfit a bíróság elé citálják, hogy bizonyítsa be, valóban az, akinek mondja magát.

Télapu

Itt nézheted: Disney+

Miután az igazi Télapó leesett egy háztetőről, és alkalmatlanná vált a feladatai elvégzésére, Scott, aki egyébként is alaposan benne volt a balesetben, felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláír egy szerződést, így mostantól fogva ő lesz a Mikulás.

Tapló Télapó

Itt nézheted: Apple TV

Willie minden decemberben áruházi Mikulásnak öltözik, és a gyerekek kívánságait hallgatja. Ám mindez csak álca, a férfi valójában egy bűnöző, aki a manónak öltözött barátjával – a törpenövésű Marcusszal – próbálja feltörni a pláza széfjét.

Fotó: Imdb

Olvass tovább!