Kvíz: mennyit tudsz a Szomszédokról?

2023. október 10.
1987 és 1999 között nem volt olyan ember Magyarországon, aki ne nézte volna a Szomszédok teleregényt. Legújabb kvízünkből kiderül, mire emlékszünk még az ország első valódi szappanoperájából!
Szomszédok kvíz
  • Mindenki családtagnak tekintette a Szomszédok szereplőit a ‘90-es években Magyarországon.
  • A Hidas Frigyes által készített főcímzene beleégett az agyunkba és bármikor fel tudjuk idézni.
  • Töltsük ki a kvízt, és kiderül, mennyit tudunk a Szomszédokról!

Valószínűleg azért szerette mindenki a Szomszédokat, mert olyan történeteket mesélt el, ami akkoriban bárkivel megeshetett volna. Mindenki talált olyan szereplőt, akivel azonosulni tudott. De vajon mennyire emlékszünk még a teleregény eseményeire, részleteire? Ha válaszolunk a kvíz kérdéseire, ez is kiderül!

A Szomszédok mintha rólunk szólt volna

A teleregény cselekménye a gazdagréti lakótelep egyik panelházának lakóról szól. Családok, ismerőseik, rokonságuk mindennapjait, apró-cseprő gondjaikat, örömeiket követhettük hétről hétre 1987 és 1999 között. (Természetesen az ismétleseknek köszönhetően a későbbi generációk is csatlakozhattak a közös Szomszédok-élményhez.)

A Gazdagréti lakótelep volt a Szomszédok helyszíne

A Gazdagréti lakótelep volt a Szomszédok helyszíne

A Szomszédok családjai

Három családi szál adja a történet fő csapásirányát. Vágásiék – a fiatal tanárnőt Ivancsics Ilona alakította, míg nyomdász férjét Nemcsák Károly – rokonuktól, Janka nénitől (Pásztor Erzsi) költöznek új lakásba. Takácsék (Zenthe Ferenc és Komlós Juci) egy nyugdíjas házaspár. Velük költözik Alma (Fehér Anna), az unokájuk is. Mágenheimék – orvos (Kulka János) – kozmetikus (Frajt Edit) házaspár – sokéves albérlet és spórolás után jutnak végre saját lakáshoz. 

A három család egy új panelház egyazon emeletére költözik. De nemcsak az ő, hanem rajtuk keresztül ismerőseik és más ott lakók életébe is bepillanthattunk. (És vajon a régi retró rajzfilmekkel kapcsolatos tudásunkat tesztelő kvízen milyen eredményt érnénk el?)

Indulhat a Szomszédok kvíz?

Valószínűleg mindenki emlékszik bizonyos dolgokra a Szomszédokkal kapcsolatban. Szállóigévé vált mondatok, ikonikus képek vagy zene ragadt meg az agyunkban. De vajon mire emlékszünk az első magyar szappanoperával kapcsolatban? Töltsük ki a kvízt, és kiderül!

Mennyire emlékszel a Szomszédokra?

Szomszédok kvíz

1987 és 1999 között szinte családtagjaink lettek a Szomszédok szereplői. Kvízünkből kiderül, mennyire emlékszel még a meghatározó teleregényre!

Fotó: Port.hu, Fortepan/Erdei Katalin, Wikipedia