„Nem alkuszom meg” – fájdalmas szakításról énekel a magyar énekesnő

2023. november 19.
Perczel-Kováts Orsolya legújabb dalában egy olyan érzésről énekel, amely szinte mindenkinek ismerős, hiszen minden bizonnyal mindenki volt olyan helyzetben, amikor ki kellett lépnie egy kapcsolatból, még akkor is, ha ez nagyon fájt.
„Nem alkuszom meg” – fájdalmas szakításról énekel a magyar énekesnő

„Az Elmegyek című dalban Major Eszter tökéletesen megfogalmazta azt, amit erről én magam szerettem volna” – mondta Perczel-Kováts Orsolya Molnár Levente és Révész Richárd szerzeményéről. „A dal nemcsak rólam szól, hanem azokról az erős nőkről vagy akár férfiakról, akik, ha nehéz is, de határozott döntést tudnak hozni a már tarthatatlan élethelyzetekben. Én magam olyan típus vagyok, aki nehezen vagy egyáltalán nem alkuszom meg. Már nem egyszer történt meg, hogy egyik pillanatról a másikra feladtam egy kapcsolatot és újrakezdtem mindent.”

Orsolya ezt a dalt először élőben a MOM Kulturális Központ színpadán, november 21-én énekli el, ahol a Feeling good című koncertjén a női lélek sokszínűségét mutatja be. Ebben ráadásul olyan fantasztikus zenészek lesznek Orsolya útitársai, mint a Studio11 Ensemble és a Danubia Zenekar, az este vendége pedig Farkas Gábor Gábriel lesz. Valójában egy humorral, szenvedéllyel telített érzelmi hullámvasútra ülhetünk fel vele, ahol együtt nevethetünk, sírhatunk vagy emlékezhetünk. Örökzöld, közkedvelt slágerek hangzanak el majd, teljesen egyedi hangzásvilágban, olyanok, mint például a Diamonds are a girl’s best friend, a Szerdán tavasz lesz vagy a Tíz után

Perczel-Kováts Orsolya 17 évesen, Sík Olgánál kezdett énekelni. A nagyközönség először 1997-ben, a Kifutó című tehetségkutató műsorban találkozhatott vele, melyet követően Esze Jenő tánczenekarával 17 éven keresztül énekelt a legnívósabb rendezvényeken, külföldön és belföldön egyaránt.

Emelt szintű énekesi végzettségét a Kőbányai Zenei Stúdióban, ének-zene tanári diplomáját az Eszterházy Károly Főiskolán, színművészi végzettségét a Théba Művészeti Akadémián szerezte. Tudását a Magyar Hajnal Énekstúdióban Fóris Rita énekmester irányítása alatt, folyamatosan tökéletesíti.

Ének-zene tanár, majd csaknem egy évtizeden át az OSZK Stúdió hangképzés és zeneelmélet tanára, jelenleg a Magyar Hajnal Énekstúdió énektanára. Emellett több színházi produkcióban is szerepelt, prózai és musical előadásokban.

Első lemeze 2011-ben jelent meg Ne ígérj… címmel, ami a 30-as, 40-es évek jazzes hangulatát idézi. Az albumon Esze Jenő dalai mellett zeneszerzőként saját dalaival is bemutatkozott, melynek sikerét mutatja, hogy a Jazzy Rádió a mai napig állandó műsorán tart több dalt is a lemezről.

Számtalan kiváló muzsikussal működött együtt, pályája során fellépett többek között Csepregi Gyula, Tornóczky Ferenc, Esze Jenő, Fekete István, Sramkó János, Horváth Gábor, Dorogi Ákos, Esze Zsolt, Esze Tamás, Barát Béla, Bálint Gergő, Juhász Ottó, Révész Richárd, Szili Róbert, Hárs Viktor, Pusztai Csaba, Jávori Vilmos művésztársaként.

Sokoldalúságára jellemző, hogy énekesi pályafutása mellett, színészként és pedagógusként egyaránt folyamatosan, aktívan végzi tevékenységét.