Megérkezett Lil Frakk ötödik nagylemeze: „Az ötödik lemezemet is kiadom, de ne kérdezd, hogy mi a helyzet, mert úgyis kihagyom”

2024. április 13.
Öt évvel ezelőtt éppen áprilisban jelent meg debüt albumával Lil Frakk, az Írj már vissza Gyurcsány Feri című száma szintén áprilisi megjelenésének pedig már 6 éve. A más tekintetben is szülinapos hónap 12. napján látta elérkezettnek az előadó az időt, hogy korszaklezáró nagylemeze, az Innen a név bemutatkozzon. Frakk együttműködői között híresek és feltörekvők alkotnak egy műfajilag színes, új, nagy egészt: Sisi, Co Lee és Huzugha, míg producerként DOÓR, a toldyuuso, és meglepő módon a house-zenében utazó Csodaszoba. Az óriási eredettörténetet és meglepetésvendégeket magában foglaló lemezbemutató koncert az Akvárium Klubban lesz április 19-én.
Megérkezett Lil Frakk ötödik nagylemeze: „Az ötödik lemezemet is kiadom, de ne kérdezd, hogy mi a helyzet, mert úgyis kihagyom”

„Ami rólam sokat elárul, hogy régebben, amikor elmentem utazni valahova és kimaradt a csomagból a fogkefe és/vagy a törölköző, magasan tettem rá. Most meg már automatikusan a papucsomat is viszem. Ez a felnőttesebb gondolkodás az új lemezemen is megjelenik” – mesélte az áprilisban 25. szülinapját ünneplő Babaitisz Jorgosz, vagy akit manapság mindenki csak Lil Frakként emleget a hiphop szcéna élén.

Az Innen a névről elárulta Frakk, hogy témájában önreflektívebb, műfajilag pedig sokkal bátrabb, a popos hangzáson túlmutató zenék kerültek fel a lemezre – olyanok, mint például egy rock és világzenei, magyar klasszikus, a Ghymes hangmintáit kölcsönző trekk (a BOSZI Co Lee feat.-tel), vagy épp egy hiphop lemezen teljesen rendhagyó house-zene a Csodaszobával közös Kutyahouse-on. Sőt még a drum’n’bass himnusz, a Chase & Status Baddadan magyar verziója is megszületett Sisivel közösen a Badacsony szellemében.

„Csakis olyan közreműködők vannak az Innen a néven, akik frissek, és akiket én is izgalmasnak találok most, újvonalasként teljesen felfrissítették a magyar könnyűzenét. Durva belegondolni, hogy ők már egy utánam lévő generáció, ha nem is korosztályban, hanem a zenei palettán” – mondta el Frakk.

A projekt executive producere a Co Leevel, Brenkával és Solére-rel is dolgozó DOÓR volt, de Frakk először más producerekkel is osztozott a lemezen, olyanokkal, mint a Beton.Hofi új albumát részben produceráló duó, a toldyuusóval vagy az underground, elektronikus párossal, a Csodaszobával. Egyik legmélyebb, elmúlt egy évét bemutató dalában, a Sziluettben pedig egy újhullámos popelőadó, művésznevén Huzugha énekel, akinek nevére egyre többen kapják fel a fejüket. A felvételt Frakk úgy nevezte, mint a Menedzser című, első felvezetőjének inverze, a korábbi előfutárok, a Django és a Hideg hangulatát viszi tovább.

Habár a fogkefe, a fogkrém és a papucs is bent van a bőröndben, de a kontaktlencse-folyadék még beszerzőben, ugyanis az albumra még fel fog kerülni néhány szám. Ettől függetlenül lezárult egy korszak, Frakk pedig mindezt az Akvárium Klubban ünnepli meg április 19-én. A jegyeket ide kattintva vehetjük meg.

Fotó: Generál Kristóf