JIAIDO gyerekprogramok testnek és léleknek

2015. május 16. |

Gyerekeink szédítő tempót diktáló évezredbe születtek bele, egy olyan összetett világba, amelyben még nekünk, felnőtteknek sem mindig egyszerű eligazodni. Mégsem elégedhetünk meg azzal, hogy a gyerekekre háruló érzelmi, mentális terhek puszta elviselésére igyekszünk megtanítani őket – ennél többet kívánunk nekik,mégpedig azt, hogy a gyerekkor felhőtlenségét, ezt a csodálatosan nyitott, kreatív életszakaszt a maga teljességében élhessék meg.

A JIAIDO gyerekprogram egy újszerű, mozgásra épülő képzésrendszer, amely a testi, szellemi és érzelmi stabilitás kifejlesztésében és a gyermekben rejlő egyéni képességek erősítésében segít. 7-12 év közötti gyerekeknek szól, életbarát, tudatos szemléletével és a mindennapok valamennyi területét lefedő módszertanával hatalmas űrt tölt be a modern gyermeknevelés terén.A JIAIDO Gyerekprogram a tudatos jelenléten alapuló módszertanával megteremti a lehetőséget, hogy időben elkezdjük a teljes körű érzelmi és mentális alapozást a gyerekeknél. Így egyrészt biztosíthatjuk számukra az egyéni boldogulás és kiteljesedés lehetőségét, másrészt egy nyitott, alkotó, szociálisan érzékeny és haladó szellemiségű nemzedéket nevelhetünk fel. A szülői találkozón lehetőség nyílik a JIAIDO gyerekprogrammal kapcsolatos kérdések feltételére is.

Miből állnak a foglalkozások?

A JIAIDO képzésprogram  – felnőttek és gyerekek  esetében is – az „itt és most”-ba való visszatalálást segíti elő. Gyerekek esetén annyival könnyebb a helyzet, hogy a gyerekek természetüknél fogva a jelenben vannak, ez a kulcsa a boldogságuknak. Foglalkozásainkon minden gyakorlat és játék ennek a boldogságnak, jelenlétnek az erősítésére, tudatosítására épül.

A JIAIDO Gyerekprogram hatásai:
• egyéni tehetségek és készségek kibontakoztatása
• érzelmek és szükségletes felismerése, hatékony kezelése
• egyensúlyba vezet a passzivitásból és hiperaktivitásból
• önfegyelem, koncentráció, magabiztosság
• fejlett kommunikációs készség
• stressz oldás, pihenés természetes módjainak elsajátítása
• erősödő fizikai erőnlét, testtartásjavítás, magas szintű mozgáskoordináció

„A gyermek természete maga a boldogság, természeténél fogva máris boldog és örömteli. A gyerekek mindig a jelen pillanatban vannak, és ez a kulcsa boldogságuknak. Ha körültekintünk, láthatjuk, minden emberben ott a vágy a boldogságra, békére, ami annyit jelent, korábban már nekik is megvoltak ezek a minőségek, csak az életük során megfeledkeztek róluk. Ha szülő vagy, és boldogságot kívánsz gyermekednek, jó tudni, hogy a legjobb módja a segítségnek, benne tartani őt saját természetes létében, amíg csak lehet.” (Ajiit, a JIAIDO alapítója)

Ajiit, Dániában élő mester, 12 éves korától gyakorolta a karate do-t, első iskoláját 18 évesen alapította, és 25 éven át folytatta a gyakorlást. Ajiit spirituális ébredését követően élete valamennyi területén drámai fordulat állt be, és azóta az egyetlen fókusz számára, hogy fáradhatatlanul vezesse a keresőket az Ön-vizsgálódás ösvényén, és hogy segítse az embereket ráébredni valódi természetükre.

JIAIDO gyerekprogramok

2015.2015. május 30. – előadás és  bemutató

2015. május 2., 9., 16., 23. – rendszeres szombati foglalkozások (Noha Stúdió)

2015. augusztus 13-16. Nyári Tábor (Balaton mellett)

2015. ősztől – heti 2 alkalommal iskola utáni képzés

Kapcsolat:
A programok helyszíne: XIII., Pozsonyi út 12. NOHA Stúdió/táncterem
Jelentkezés: kids@jiaido.org

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Lélek