JIAIDO gyerekprogramok testnek és léleknek

2015. május 16.
Gyerekeink szédítő tempót diktáló évezredbe születtek bele, egy olyan összetett világba, amelyben még nekünk, felnőtteknek sem mindig egyszerű eligazodni. Mégsem elégedhetünk meg azzal, hogy a gyerekekre háruló érzelmi, mentális terhek puszta elviselésére igyekszünk megtanítani őket – ennél többet kívánunk nekik,mégpedig azt, hogy a gyerekkor felhőtlenségét, ezt a csodálatosan nyitott, kreatív életszakaszt a maga teljességében élhessék meg.

A JIAIDO gyerekprogram egy újszerű, mozgásra épülő képzésrendszer, amely a testi, szellemi és érzelmi stabilitás kifejlesztésében és a gyermekben rejlő egyéni képességek erősítésében segít. 7-12 év közötti gyerekeknek szól, életbarát, tudatos szemléletével és a mindennapok valamennyi területét lefedő módszertanával hatalmas űrt tölt be a modern gyermeknevelés terén.A JIAIDO Gyerekprogram a tudatos jelenléten alapuló módszertanával megteremti a lehetőséget, hogy időben elkezdjük a teljes körű érzelmi és mentális alapozást a gyerekeknél. Így egyrészt biztosíthatjuk számukra az egyéni boldogulás és kiteljesedés lehetőségét, másrészt egy nyitott, alkotó, szociálisan érzékeny és haladó szellemiségű nemzedéket nevelhetünk fel. A szülői találkozón lehetőség nyílik a JIAIDO gyerekprogrammal kapcsolatos kérdések feltételére is.

Miből állnak a foglalkozások?

A JIAIDO képzésprogram  – felnőttek és gyerekek  esetében is – az „itt és most”-ba való visszatalálást segíti elő. Gyerekek esetén annyival könnyebb a helyzet, hogy a gyerekek természetüknél fogva a jelenben vannak, ez a kulcsa a boldogságuknak. Foglalkozásainkon minden gyakorlat és játék ennek a boldogságnak, jelenlétnek az erősítésére, tudatosítására épül.

A JIAIDO Gyerekprogram hatásai:
• egyéni tehetségek és készségek kibontakoztatása
• érzelmek és szükségletes felismerése, hatékony kezelése
• egyensúlyba vezet a passzivitásból és hiperaktivitásból
• önfegyelem, koncentráció, magabiztosság
• fejlett kommunikációs készség
• stressz oldás, pihenés természetes módjainak elsajátítása
• erősödő fizikai erőnlét, testtartásjavítás, magas szintű mozgáskoordináció

„A gyermek természete maga a boldogság, természeténél fogva máris boldog és örömteli. A gyerekek mindig a jelen pillanatban vannak, és ez a kulcsa boldogságuknak. Ha körültekintünk, láthatjuk, minden emberben ott a vágy a boldogságra, békére, ami annyit jelent, korábban már nekik is megvoltak ezek a minőségek, csak az életük során megfeledkeztek róluk. Ha szülő vagy, és boldogságot kívánsz gyermekednek, jó tudni, hogy a legjobb módja a segítségnek, benne tartani őt saját természetes létében, amíg csak lehet.” (Ajiit, a JIAIDO alapítója)

Ajiit, Dániában élő mester, 12 éves korától gyakorolta a karate do-t, első iskoláját 18 évesen alapította, és 25 éven át folytatta a gyakorlást. Ajiit spirituális ébredését követően élete valamennyi területén drámai fordulat állt be, és azóta az egyetlen fókusz számára, hogy fáradhatatlanul vezesse a keresőket az Ön-vizsgálódás ösvényén, és hogy segítse az embereket ráébredni valódi természetükre.

JIAIDO gyerekprogramok

2015.2015. május 30. – előadás és  bemutató

2015. május 2., 9., 16., 23. – rendszeres szombati foglalkozások (Noha Stúdió)

2015. augusztus 13-16. Nyári Tábor (Balaton mellett)

2015. ősztől – heti 2 alkalommal iskola utáni képzés

Kapcsolat:
A programok helyszíne: XIII., Pozsonyi út 12. NOHA Stúdió/táncterem
Jelentkezés: kids@jiaido.org