Ezt csinálják a boldog párok elalvás előtt

2017. június 26. |

Az elalvás előtti, ágyban töltött percek a nap végi számvetésről és megpihenésről szólnak, olyan különleges, intim atmoszférájú idősáv ez, ami tökéletes rá, hogy kicsit közelebb kerüljünk párunkhoz, ha messzebbre sodortak a hétköznapok. Ha jól használjuk ki!

Egyszerre indulnak

Ha az egyik fél állandóan tovább marad fenn, mint a másik, könnyen előfordulhat, hogy a pár tagjai eltávolodnak egymástól, hiszen egyszerűen kihagyják az intim esti perceket. Ezért amikor csak lehetséges, próbáljunk egy időben lefeküdni: ez a rituálé erősíti a kapcsolatot és teret nyit a lelki és fizikai kontaktus megteremtésére.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Nem hozzák a mobilt

Manapság amúgy is nagy probléma, hogy függői vagyunk okoseszközeinknek, ez pedig egy párkapcsolatra is romboló hatással lehet. Ha az ágyba indulunk a másik mellé, próbáljuk a másik szobában hagyni a kütyüket, és ha már ott fekszünk a másik mellett, az Instagram helyett inkább rá figyeljünk.

Hálásak

Nem csak egymásért, úgy alapvetően is. Pszichológusok szerint szinte varázsütésre elkezdjük majd jobban érezni magunkat, ha kifejezzük a hálánkat, ezek az esti percek pedig szuper alkalmat jelenthetnek rá, hogy megbeszéljük együtt, milyen jó dolgok történtek az adott napon.

Megbecsülik a jó alvást

Tudjuk, hogy nem hangzik valami romantikusan, de nagyon is hasznos: nem kell órákig beszélgetni vagy ugyanennyi ideig szexelni, ha fáradtak vagyunk, hiszen a stabil kapcsolathoz stabil emberek kellenek. A pihentető éjszakai alvás hozzájárul, a jó mentális állapothoz és ahhoz is, hogy nappal sokkal empatikusabbak, érzelmileg nyitottabbak legyünk, szóval ha fáradtak vagyunk, válasszuk az alvást nyugodt szívvel!

HuffingtonPost

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Lélek

Miért romlik el körülöttem minden? kétely

Miért romlik el körülöttem minden?