Ezt csinálják a boldog párok elalvás előtt

2017. június 26.
Az elalvás előtti, ágyban töltött percek a nap végi számvetésről és megpihenésről szólnak, olyan különleges, intim atmoszférájú idősáv ez, ami tökéletes rá, hogy kicsit közelebb kerüljünk párunkhoz, ha messzebbre sodortak a hétköznapok. Ha jól használjuk ki!

Egyszerre indulnak

Ha az egyik fél állandóan tovább marad fenn, mint a másik, könnyen előfordulhat, hogy a pár tagjai eltávolodnak egymástól, hiszen egyszerűen kihagyják az intim esti perceket. Ezért amikor csak lehetséges, próbáljunk egy időben lefeküdni: ez a rituálé erősíti a kapcsolatot és teret nyit a lelki és fizikai kontaktus megteremtésére.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Nem hozzák a mobilt

Manapság amúgy is nagy probléma, hogy függői vagyunk okoseszközeinknek, ez pedig egy párkapcsolatra is romboló hatással lehet. Ha az ágyba indulunk a másik mellé, próbáljuk a másik szobában hagyni a kütyüket, és ha már ott fekszünk a másik mellett, az Instagram helyett inkább rá figyeljünk.

Hálásak

Nem csak egymásért, úgy alapvetően is. Pszichológusok szerint szinte varázsütésre elkezdjük majd jobban érezni magunkat, ha kifejezzük a hálánkat, ezek az esti percek pedig szuper alkalmat jelenthetnek rá, hogy megbeszéljük együtt, milyen jó dolgok történtek az adott napon.

Megbecsülik a jó alvást

Tudjuk, hogy nem hangzik valami romantikusan, de nagyon is hasznos: nem kell órákig beszélgetni vagy ugyanennyi ideig szexelni, ha fáradtak vagyunk, hiszen a stabil kapcsolathoz stabil emberek kellenek. A pihentető éjszakai alvás hozzájárul, a jó mentális állapothoz és ahhoz is, hogy nappal sokkal empatikusabbak, érzelmileg nyitottabbak legyünk, szóval ha fáradtak vagyunk, válasszuk az alvást nyugodt szívvel!

HuffingtonPost