Ha jobban akarod élvezni a szexet, maszturbálj

2018. június 29.
Szakértők szerint sokkal jobban élvezhetjük a szexet partnerünkkel is, ha előtte egyedül "gyakorlunk" egy kicsit.

Már több kimutatás is készült arról, hogy a nők nagy százalékának csak ritkán van orgazmusa, de olyanok is bőven vannak, akik még sosem tapasztalták meg a gyönyört. A helyzeten valószínűleg az sem segít, hogy a nők számára sokszor tabu az önkielégítés, pedig a két dolognak elég sok köze lehet egymáshoz.

Szexuálpszichológusok szerint ha szeretnénk jobban élvezni a szexet, mindenképpen érdemes maszturbációval felépíteni magabiztosságunkat. A magabiztosságot lehet érteni úgy is, hogy egyszerűen bátrabban, szégyenérzet nélkül viszonyolunk a testiséghez, de úgy is, hogy nagyon pontosan megtanuljuk, mit és hogyan szeretünk a szexben.

A szakértők azt mondják, a rendszeres maszturbációval megnöveljük az esélyét, hogy a partnerrel való szex közben is orgazmusunk lesz, már csak azzal is, hogy határozottabban irányítjuk a másikat, hiszen jobban tudjuk már, mit akarunk. A saját testünkkel való kapcsolódás pedig alapvetően is rengeteget segíthet, hogy levetkőzzük gátlásainkat és jobban élvezzük a szexet.

Fotó: Unsplash.com