Ezek a leggyakoribb szexuális problémák a párok között

2018. június 03.
Sajnos túl gyakran gondoljuk, hogy mindenkinek szenvedélyes és fantasztikus szexuális élete van, így pedig sokkal kínosabbnak találjuk saját problémáinkat. Pedig rengeteg pár küzd gondokkal a szex terén, amivel önmagában nincs is semmi baj, hiszen minden problémára van megoldás!
Fotó: Unsplash.com

Eltérő libidók

Gondot jelenthet, ha az egyik félnek jóval nagyobb a szexuális étvágya, mint a másiknak. Szexuálpszichológusok szerint ez az egyik leggyakoribb probléma, ami viszont komoly frusztrációkat tud okozni a pár mindkét tagjának, épp ezért nagyon fontos, hogy a partnerek beszéljenek erről és megpróbáljanak valamilyen közös – lehetőleg félúton lévő – megoldást találni.

Nincsen előjáték

Általában azt hisszük, a nőknek van igényük a több előjátékra, de elképzelhető, hogy épp a férfinak kellene több „bemelegítés”. Akárhogyis, nagyon fontos, hogy a partnerek odafigyeljenek erre az igényre és szánják rá az időt a vágykeltő felvezetésre – hiszen így az egész szex sokkal élvezetesebb lesz.

Unalom

Egy idő után már csak a jól bevált pózokat zongorázzuk végig, ez persze amilyen kényelmes, olyan könnyen unalmassá válhat. Próbáljuk kicsit megfűszerezni szexuális életünket, beszélgessünk titkos vágyainkról és segítsünk a másiknak, hogy megvalósíthassuk ezeket.

Nincs rá idő

Ez az egyik leggyakoribb kifogás. A munka, a gyerekek vagy a fáradtság miatt gyakran elmarad a szex, ez pedig hosszútávon nagyon romboló negatív spirálhoz vezethet. Fontos, hogy a szex prioritás legyen az életünkben, találjuk meg rá az időt, ha kell, akár úgy, hogy tudatosan betervezzük a napirendünkbe. Ha pedig már megvan az időpont, ne engedjünk belőle!