A magány rosszabb, mint elszívni napi fél doboz cigit

2018. július 16.
A magány olyan negatívan befolyásolja a halálozást, mint a dohányzást, az pedig még ijesztőbb, hogy leginkább a fiatalok veszélyeztetettek.

Egy 20.000 amerikait kérdező friss felmérés szerint a Z-generáció tagjai (vagyis a mai 18-22 évesek) érzik a leginkább magányosnak magukat, ez pedig olyan hatással lehet az egészségükre, mintha napi 15 cigit elszívnának. A kérdőív szerint a fiatalok 48 pontot értek el a magány-skálán, ami még a 72 éves korosztály 39-es pontszámánál is rosszabb. A magány pedig olyannyira pusztító, hogy akár az elhízásnál is komolyabb egészségügyi kockázatot jelenthet.

A kutatók részben a közösségi médiát hibáztatják, ami szerintük nem képes pótolni a valódi emberi kapcsolatokat. A felméréshez kapcsolódó tanulmány kézenfekvő, de azért valóban hasznos megoldásokat javasol a problémára: próbáljunk többet aludni, több időt tölteni a családdal és szeretteinkkel, ne dolgozzunk olyan sokat, igyekezzünk gyakrabban sportolni és persze próbáljunk meg néha leszakadni az internetről és az okoseszközeinkről.

Fotó: Unsplash.com