5+1 különleges nyári táborajánló gyerekeknek

2018. július 02.
Az elképesztő gyerektábor kínálatból kiválasztottunk néhány olyat, amely izgalmas vagy szokatlan téma köré szerveződik, mint például a környezetvédelem, design vagy éppen a főzés.

1. Cirrhopp Szemléletformáló tábor

A Bartók Béla úti Pagony könyvesbolt ad otthont ennek a kreatív alkotó tábornak, ahol a gyerekek a „trash to treasure” szemlélet megvalósításával hulladékból készíthetnek igazi kincseket. PET palackok, újságpapír, tusfürdős flakonok, vagy akár kinőtt ruhák felhasználásával születhetnek mutatós, hordható ékszerek, játékok és különböző használati tárgyak. Talán az elkészült munkáknál is fontosabb azonban az a szemlélet, amelyet az öt nap során a kisgyermekek magukba szívnak: a környezettudatosság és az újrafelhasználás fontossága a hétköznapokban.

Időpont: 2018. augusztus 13-17.
Korosztály: 7-14 év
Ár: 35.000 Ft / hét
Jelentkezni itt lehet: https://www.pagony.hu/tabor-jelentkezes

2. Hobbit-tábor a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A hobbit-, tünde- és orkrajongó gyerekek számára tematikus táborral készül idén először a PIM. A tábor hetében Középföldévé változik Budapest, és a gyerekek bejárhatják Hobbitfalvát, a Ködhegységet és a Bakacsinerdőt is. Aki már olvasta A Hobbit című könyvet, az otthonosan fog mozogni a PIM által életre keltett mesevilágban, ugyanakkor a tábor azoknak is ajánlott, akik különösebb előismeret nélkül csupán egy jó kalandra vágynak. A programok a Károlyi-palota termeiben, belső kertjében és egyéb, budapesti külső helyszíneken zajlanak.

Időpont: 2018. július 2-6.
Korosztály: 10-12 év
Ár: 28.000 Ft / hét
Jelentkezni itt lehet: Kádár Anna, kadara@pim.hu vagy Kodolányi Judit, kodolanyij@pim.hu (317-3611/151-es mellék)

3. DEMO (design és egészség modell) táborok 

A DEMO Wood által szervezett nyári táborokban kreatív játékokon és workshopokon keresztül ismerkednek meg a gyerekek a dizájn világával. Száraz előadások helyett a táborozókat csapatversenyek, izgalmas team-munkák, különleges technikák és sok mozgás várja. Mindenki az érdeklődésének megfelelően választhat, többek között építész-formatervező, fotó, animáció, divattervezés, ékszertervezés és film workshopok közül. A közös munka eredménye a tábor végére lehet egy dizájnbútor, animációs kisfilm vagy akár egy látványos divatbemutató is. A programban az egészséges életmódra nevelés is szerepet kap. A táborok több helyszínen zajlanak tematikától és korosztálytól függően: az óbudai Zichy Kastélyban, valamint Csopakon, Tokajban és Palóznakon.

Időpont: 2018. júl. 2-6., júl. 31.- aug. 5., aug. 5-11., aug. 24-29.
Korosztály: 9-14 év és 14-18 év
Ár: 45.000 – 57.000 Ft között/ hét (van jelentős testvérkedvezmény)
Jelentkezni itt lehet: https://www.demowood.hu/programok

4. kukTanoda Főzőtábor

Ez a tábor igazán hasznos gyereknek is és szülőnek is: a fiatalok nemcsak főzni tanulnak meg, hanem desszerteket, süteményeket és üdítőket is készítenek majd. A táborban minden nap más nemzet konyhájával ismerkedve készül az ebéd. A konyhai feladatok mellett sok-sok mozgás és egyéb program is várja a táborozókat: a városligeti számháborúzás, tollasozás és focizás mellett lesz Bonbonetti csokitúra, állatkert látogatás, és Garai téri piacozás is. A tábor végeztével mindenki megkapja a tábor során megfőzött ételek receptgyűjteményét. A táborvezető csapat jókedvű egyetemistákból és gimnazistákból áll, akik még maguk sem nőttek fel teljesen, kaphatók a játékra, mókára.

Időpont: július-augusztusban végig lesznek táborok, több időpontban
Korosztály: 7-15 év
Ár: 50.000 Ft / hét (van testvérkedvezmény)
Jelentkezni itt lehet: http://kuktanoda.hu/nyari_napkozis_fozotaborok

5. KRS DivatTábor

A Marie Claire ajánlójából nem hiányozhat egy divat tábor! A KRS DivatTábort gyakorlott és  elismert stylist, pedagógus, textiltervező iparművész és divattervező tartja. Többek között ezek a programok várják a gyerekeket: nyári szettek tervezése rajzos és ragasztásos (montázsos) technikával, ruha kivitelezés, tolltartó, neszesszer vagy mobiltartó készítése, ékszer és táska tervezése és elkészítése, divatmagazin és divatblog írása, divatfotózás.

Időpont: július 2-6., július 30. – aug. 3., aug. 6-10.
Korosztály: 10-17 év
Ár: 40.000 Ft / hét (van testvérkedvezmény)
Jelentkezni itt lehet: http://www.kozmaritastyling.hu/jelentkezes-divattabor-2018/

+1 DUE Médiatábor

Idén 38. alkalommal rendezi meg a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Szövetsége (DUE) szuperintenzív gyakorlati médiatáborát, amely idén Balatonszárszón lesz. 25 médiaszakember közreműködésével próbálhatják ki magukat a fiatalok újságíróként, rádiósként, televíziósként, fotóriporterként, bloggerként, grafikusként vagy hangmérnökként. A gyerekek az általuk választott tematikájú csoportban, egy 10-15 fős „szerkesztőségben” fognak dolgozni. Ezenkívül rövid, érdekes előadásokon, beszélgetéseken, vitaesteken vehetnek részt, és lesz strandolás, vetélkedő, koncert, filmvetítés, kirándulás, illetve tucatnyi más szabadidős program.

 Időpont: július 6-15.
Korosztály: 12-25 év
Ár: 89.000 Ft / hét
Jelentkezni itt lehet: http://mediatabor.hu/jelentkezem-a-mediataborba/