Így ment életeket kedves üzeneteivel egy angol tinilány

2018. augusztus 15.
A világnak igen is szüksége van jóakaratú, kedves emberekre. Ilyen az angliai Sunderland városában élő Paige Hunter is, aki szívügyének tekinti az emberélet megmentését

A világnak igen is szüksége van jóakaratú, kedves emberekre. Olyan emberekre, akiknek nem az a célja, hogy átgázoljon embertársain, kihasználja gyengeségüket, hanem erőt adni és átsegíteni őket a nehéz napokon. Ingyen van, de mégis felbecsülhetetlen értékkel bír. Hisz gyakran csak egy bátorító szóra, vagy mondatra van szükségünk, és máris jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Talán – sajnos – nem gondolnánk, de igenis léteznek jólelkű személyek, akik erre törekednek a mindennapok alkalmával, és cserébe nem várnak el semmit. Ezek az emberek nem mások, mint földre szállt angyalok.

Ilyen például a 18 éves Paige Hunter is, akire csakugyan hamar felfigyelt a média. Az angol lány, aki szívhez szóló üzenetekkel ragasztja tele a Sunderland-i öngyilkosok hídjaként ismert, Wearmouth Bridge-t, ezzel életekent ment. Paige, közel 40 színes üzenet helyez el a híd különböző részein, mint például: „Bár a dolgok néha nehezek, igenis számít az életed: te vagy a fényesség a sötétségben, nem adhatod fel!” vagy „„Megvan az erőd, hogy azt mondd: nem így fog véget érni a történetem.”

Miután a Northumbria-i rendőrség is tudomást szerzett a történésről, személyes találkozó keretén belül nyújtottak át egy elismerő okiratot önzetlen cselekedetéért. „Azt gondoltuk, fontos lenne ha kifejezhetnénk hálánkat azért, amiért annyi mentális válságban szenvedő lakosnak segít” – nyilatkozta Supt Pitt rendőrfőnök. Tovább hozzátette „Valakinek, aki olyan fiatalon értelmiségével példát mutat, mint Paige, úgy gondoltuk, csak akkor tudnánk igazán megköszönni, ha ezt személyesen tennénk meg. Nagyon büszke lehet magára”.

Paige pedig a következőt füzte hozzá a kitüntetés átvételekor: „Nem ezért csináltam. Szeretnék segíteni az embereken.” – folytatta. „Azt mondják igazán inspiráló számukra, és sok ember életét sikerült megmentenem ezzel. Ez pedig egyszerűen csodálatos”.

 

Országos tekintetben is van erre példa, mégpedig Gulyás Lídia személyében. Tavaly októberben indította útjára a #kedvesüzenetek projektet, amely keretén belül szívhez szóló üzenetekkel árasztja el nemcsak Budapest, de számos város utcáit is.
Ha te is szívesen csatlakozna a mozgalomhoz, nem kell mást tenned, mint fogni egy darab papírt, filctollat és megosztani inspiráló gondolataid, majd teleragasztani a várost velük.

Ha azonban úgy érzi segítségre lenne szüksége, hívja az ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111-es telefonszámot. Online pedig itt kérhet segítséget.