5 dolog, amivel jobbá teheted a zord januárt

2019. január 08.
A januári, ünnepek utáni depresszió és frusztráció sokunknak ismerős lehet. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel sokkal jobb lehet az évkezdés.

1. Fotózzunk le valamit!

Nem kell feltétlenül fotós végzettség és menő kamera ahhoz, hogy néha-néha fotóssá váljunk! Fogjuk a telefonunkat, keressünk izgalmas témát és látószöget és kísérletezzünk bátran. Aztán nyomtassuk ki és tegyük ki a falra a művünket, hogy minden nap emlékeztessen minket arra, milyen kreatívak is tudunk lenni.

2. Tartsunk pizsama-napot!

Vegyünk ki egy napot annak ellenére, hogy januárban mindenhonnan az ömlik ránk, hogy extra erőbedobással kell edzenünk és aktívnak kell lennünk. Egy pizsamás nap ilyenkor is belefér! Maradjunk kényelmes ruhában az ágyban, nézzünk olcsó sorozatokat, együnk megkötés nélkül – és semmiképpen ne érezzük bűntudatot emiatt!

Fotók: Unsplash/Tamara Bellis

3. Töltsünk egy napot egyedül!

Persze, nagyon szuper a legjobb barátainkkal és a családtagjainkkal tölteni az időt, de mikor voltunk utoljára egy napig teljesen egyedül? Próbáljuk ki, hogy egy teljes napra kivonjuk magunkat a társaságból és azt csinálunk, amit csak mi akartunk. Menjünk moziba, színházba, dőljünk be a tévé elé, együnk, vegyünk egy forró fürdőt – bármit, amihez nem kellenek megalkuvások!

4. Próbáljuk ki a digital detoxot!

A digitális detox alatt sokan az egy hetes teljes digitális megvonást értik. De nem feltétlenül kell ilyen radikális lépésre szánnunk magunkat, ha egy kicsit ki akarunk lépni a mókuskerékből. Először csak tegyük repülő üzemmódba éjszakára a telefonunkat, majd próbáljuk ki azt, hogy kikapcsoljuk a chat értesítéseket, végül pedig odáig redukálhatjuk a folyamatot, hogy kijelölünk a napban egy-két időszakot, amit a laptop előtt vagy kifejezetten a közösségi médián töltünk, a többi időszakban pedig meg sem nyitjuk az időhúzó alkalmazásokat.

5. Állítsunk össze lejátszási listát!

Ha van egy kis időnk, állítsunk össze zenei listákat a kedvenc számainkból! Lehet külön esti pihenéshez, táncoláshoz, dolgozáshoz-tanuláshoz aláfestő zenelistánk. Egy-egy stresszesebb időszakot könnyebben átvészelhetünk, ha közben a háttérből a legkedvesebb dalaink szólnak.