7 jel, hogy nem lesz második randi

2019. június 29.
Megismerkedni valakivel rendkívül izgalmas. Már az első randin eldőlhet, hogy követi-e második alkalom a találkozót, és vízválasztó fontosságú abban, meg akarjuk-e ismerni jobban a másik embert. Még ha a randi jól is ment, néha nehéz eldönteni, hogy érez a másik fél.

Számos jel utalhat arra, hogy az első randit sajnálatos módon nem valószínű, hogy követi második alkalom, bármennyire is szeretnénk, ha jobban megismerhetnénk a másik felet.

1. Könnyen kizökkenthető figyelem
Teljesen mindegy, hogy egy éve vagy egy napja randizunk valakivel, úgy akarjuk érezni, hogy figyel ránk a másik ember, és mi is figyelünk rá. Az idő előrehaladtával természetesen egyre lazábban és kényelmesebben érezzük magunkat a másik jelenlétében, nem nagy gond, ha előkerül az okostelefon, ám ha az első randin többet nézi a telefonját a partnerünk, mint minket, az nem jelent sok jót. “Ha valaki érdekesebbnek találja a mobilját, mint a mellette ülő másik embert, ez elég intő jel arra nézve, hogy lesz-e második randi” – mondja Andrew Hanson párkapcsolati szakértő.

2. Teljes nap helyzetjelentés nélkül
Régen azon izgulhattunk az első randi utáni napokban, ki telefonál elsőként. Manapság azon stresszelünk, vajon kapunk-e üzenetet másnap reggel. Ha a friss kapcsolatkezdeményünk nem jelentkezik 24 órán belül, jó, ha felkészülünk rá lélekben, hogy nem lesz második randi. Ha igazán érdekeljük a másik embert, benne is megvan a szándék és izgalom, hogy mielőbb jelentkezzen.


3. Unalomba fullad a beszélgetés
Bár a rövid hallgatások teljesen természetesek, ha az első randin többet bámuljuk a tányérunkat, mint beszélgetünk egymással, nagy esély van rá, hogy nem lesz kapcsolat a találkozásból. “Ha a beszélgetés nem megy gördülékenyen, és kifejezetten sok energiát igényel, hogy fenntartsuk a diskurzust, nem valószínű, hogy nagy szerelmi történet van kibontakozóban” – hűti le a kedélyeket a párkapcsolati szakértő. A kíváncsiság és figyelem nagyon fontos ahhoz, hogy kialakuljon egy kapcsolat, ezek nélkül nem nagyon illeszkedik egymáshoz majd a két fél.

4. Nem szívből jön a vibrálás
Ha igazán vonzódunk a másik emberhez, a flörtölés ösztönösen jön, mindkét fél részéről. Ha viszont úgy tűnik, a randipartnerünk mesterkélten és erőltetetten próbál közeledni hozzánk, ez intő jel arra nézve, hogy a mostani az első és egyben utolsó randink.

5. A testbeszéd mindent elárul
A másik ember gesztusainak, mozdulatainak megfigyelése sokat elárul az illető érzelmeiről, szándékairól. Ahogy áll, ahogy kulcsolja a kezét, mind elárulja, mennyire érzi magát kényelmesen és kellemesen a randin. A testbeszéd pedig elárulja, lesz-e második randi. Ha valaki elfordul tőlünk, kerüli a szemkontaktust, ez mind arra utalhat, hogy nem lesz következő találkozó.

6. Nem tervez hosszú távra
Az első randin gyakori kérdés, hogy milyen kapcsolatot keres a másik. Ha a patnerünk válaszában nem említ meg minket, sőt, egyáltalán nem beszél hosszú távú kapcsolatokról, valószínűleg nem fogunk túl sokszor találkozni vele a jövőben.

7. Egyszerűen nem említi a második randit
Az egyik leggyakoribb és legegyszerűbb módja annak, ha valaki másodszor is szeretne velünk talákozni, ha még az első randin megemlíti a második találkozót. Ha valakit nem érdeklünk eléggé, jó eséllyel nem beszél majd további találkozókról. Egyrészt nem akar minket hiú reményekkel táplálni, másrészt nem akar összezavarni.

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash