5 jel, hogy rosszul csókolsz

2019. június 16.
A csók az egymáshoz való vonzódás egyik alapvető megnyilvánulása. Ám amilyen egyszerű és általános cselekvés, olyan sok dolgon csúszhat félre, mikor megcsókolunk valakit. Ráadásul ha egy rosszul csókoló emberrel hoz össze a sors, az garantáltan megöli a fellángolást.

Bár saját magunkról hajlamosak vagyunk azt gondolni, jól csókolunk, azonban vegyük intő jelnek, ha az első vagy második csók után mégsem lesz kapcsolat a vonzalomból. Lehet, hogy mégis el kell gondolkodnunk a csóktechnikánkon? Mit mondanak a szakértők, hol siklik félre egy csókcsata?

1. Nem figyelünk a partner igényeire.
A csók kétirányú utca. Nem csak az a lényeg, hogy nekünk legyen élvezetes, a partnerünk is épp olyan fontos. Ám ha nem figyelünk a másik ember rezdüléseire, mozdulataira, jó eséllyel számára nem lesz akkora öröm. “A csók olyan, mintha az ajkaink táncolnának. Olvasnunk kell a partner mozdulataiból, és kitalálni, mit és hogyan szeret a csókolózásban” – mondta Dr. Jeremy Nicholson pszichológus.

2. Túl gyorsan túl intenzív.
Jó, ha lassan kezdjük el csókolni a másik embert. “Ha rávetjük magunkat a másikra, azt várva, hogy lenyűgözi majd az intenzitás, azzal inkább csak azt érjük el, hogy azt gondolja majd, nem csókolunk túl jól” – figyelmeztet Antonia Hall szexológus.

3. Rossz lehelet.

Mielőtt randira indulnánk, mindig ellenőrizzük a leheletünket, és hogy nem cserepesek-e ajkaink. Bár evidensnek tűnnek ezek a lépések, egy amerikai felmérés szerint ez a leggyakoribb oka annak, ha valakivel nem szeretnek csókolózni. Ha kétségeink támadnak, jobb, ha bekapunk egy rágót.

4. Ellentétes oldalra döntjük a fejünket, mint a partnerünk.
A kutatások szerint az emberek általában jobbra billentik a fejüket csókolózás közben, ez persze függ attól, hogy jobb vagy balkezes-e valaki. A balkezesek inkább balra hajolnak. A tanulmány arra is kitért, hogy ha ellentétes oldalra döntjük a fejünket, mint párunk, jó eséllyel inkább kényelmetlen érezzük magunkat, mint lenyűgözve. Ha kétségeink vannak, merre billentsük a fejünket, csak kövessük a partnerünk mozdulatait.

5. Nem kommunikálunk.
Mint a legtöbb dologban, ha a csókolózással kapcsolatban is meg akarjuk tudni az igazságot, beszéljünk róla. Kérdezzük meg partnerünket, kommunikáljunk.

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash