Cukovy 2014 őszi-téli kollekció

2014. október 16.
A Krea Kortárs Művészeti Iskola fiatal tervezője olyan mesterektől tanult, mint Godena-Juhász Attila és Tóth András (USE Unused), Anda Emília és Sármán Nóra.

„A Cukovy első kollekcióját a modern építészet ihlette. Magukkal ragadnak a geometrikus megoldások, a minimalista épületek – mesélti a kollekcióról Csukovics Brigitta tervező. – Az óriási épületek szigorú vonalvezetése tiszteletet ébreszt bennem, lenyűgöznek a hatalmas strukturált acél- és fémszerkezetek. Leginkább a letisztult formavilág és látványos felületek összjátéka inspirált, ezek képezik a kollekció alappilléreit. Arra törekedtem, hogy ruháim hasonló érzéseket váltsanak ki, mint amikor valaki megpillant egy modern építészeti csodát. A könnyed elegancia vagánysággal és fiatalos sportossággal áll érdekes kontrasztban, melyhez építészeti jellegzetességeket értelmeztem újra. Az épületek struktúráját és hangulatát idéző steppelt anyagok és a neoprén merevsége izgalmas ellentétet képeznek a lágyabb esésű dzsörzékkel, a tükörfényű műbőrrel. A szabásvonalak finoman elegánsak, ugyanakkor az egyenes sziluettek mellett szolidan sportosak is: a testhez álló darabok mellett oversize fazonok is megjelennek. A modern építészetre jellemző színvilágot idézi a fekete, fehér, a fémes sötétkék, a betonszürke, melyeket a limezöld frissességével kombináltam – ezzel szerettem volna kicsit lágyítani és egy kis humort vinni a kollekcióba.”

A kollekcióért kattints a képre!

A márka tavaszi-nyári kollekcióját a Marie Claire Fashion Days-en (november 7-9.) láthatod – részletekért kattints ide!

Kapcsolat: Facebook.com/Cukovy, Instagram.com/cukovy
Üzlet: Showroom – Bp. I., Várfok u. 1., My Day Collection Concept Store – Rózsakert Bevásárlóközpont, Bp. II., Gábor Áron u. 74–78/A