USE unused 2015 tavaszi-nyári kollekció

2015. február 10.
A márka tavasz-nyári kollekciójának témája a tengerhez kapcsolódik, és karakteresen jelenik meg benne a tengerek, óceánok izgalmas világa és csodálatos színpalettája.

A magyar tervezőcsoport, akik 2015/2016 őszi-téli kollekciójukat a Berlini Fashin Weeken mutatták be nemrégiben, 2015 tavasz-nyári kollekciójának témája a tengerhez kapcsolódik, specifikusan a Némó kapitány című science fiction filmhez. A kollekció minden egyes darabjában visszaköszön a tengerek, óceánok izgalmas világa és csodálatos színpalettája. A színek, formák mellett az anyagok tapintásában is érezhető a víz alatti világ sokszínűsége. Leginkább a tengeri élőlényekre emlékeztet, mint például a tengeri szivacs, tengeri csillag vagy épp a teknős páncéljának sziluettje. Ilyen a domborított jersey, vagy egy víztiszta átlátszó vinil, míg a duplafalu neopren játékosságában a tengeri homok apró szemcséinek sokszínűsége fedezhető fel.

Formai kialakításban a hullámvonal, és a hullámzás adta íves szabásvonalak a jellemzőek, melyek tömegében szimmetrikus, részleteiben mégis aszimmetrikus kontúrt adnak. A sziluettek fő inspirációját a filmez kapcsolódó aktuális kor divatja és a műben látható jelmezek adták.

A kollekcióban két saját tervezésű digitális print is megtálalható: egy elasztikus pamutvászon alap, melyet a víz felületén tükröződő napfény inspirálta. A másik print egy vékonyabb puplin, ami a tengeri élőlények fosszíliájának grafikai újraértelmezése. A nyomatok között szereplő nautilus csiga a filmbéli tengeralattjáró névadója is egyben. A digitális print mellett szerephez jut a ruhákon megjelenő applikáció is, mint mintakialakító eszköz. Ezen apró rátétek megtervezéséhez a planktonok élővilága szolgált kiindulási alapul. A kollekció bőr kiegészítőinél is hangsúlyos szerephez jutnak a különféle állatminták.

Ahogy a USE unused korábbi kreációi esetében, így ebben a kollekcióban is tetten érhető az anyagok merész kombinációja, az innovatív, szokatlan technológiai megoldások keresése és használata. A kollekció mozgalmas, kísérletező és modern dinamikáját jól kombinálható, kevéssé harsány ruhadarabok alkotják.

A teljes kollekcióért kattints a képre!

A 2014/15 őszi-téli kollekciót itt nézheted meg!

Kapcsolat: www.use.co.hu, Facebook /USE.unused
Showroom: 1051, Budapest, Sas utca 15.