Zsigmond Dora menswear 2018. tavaszi-nyári kollekció

2018. február 27.
A márka tavaszi-nyári E N R O B E D néven futó kollekciója mezőgazdasági áthallásoktól burjánzik.

Az E N R O B E D elnevezés egyszerre utal a kollekcióban található hosszú köntösökre, melyek burkot képeznek a viselőjük körül, és a réteges felépítésű dió termésre, mely a felhasznált textilek festőanyagául szolgált. Fő inspirációs darabunk a bő gatyát, a férfi paraszti viselet legikonikusabb ruhadarabja. A korábbi években a csomózás és a hímzés tradicionális technikáihoz nyúlt vissza a tervező, ezúttal a nyers és szárított dió termésből és levélből nyert páccal színezett zsákvászonból készült ingek, a bő nadrágok, és a köntös-szerű dzsekik képezik legújabb kollekciójának kulcsdarabjait.

A kézi szövésű nyers zsákvászonból készült ingek és felsők eldolgozatlan varrásmegoldásai, foltszerű rátétjei a liszteszsákok puritánságát idézik. Ezt oldják a játékos, rejtett részletek, szokatlan elhelyezésű zipzárak, megkötős záródások, melyeken keresztül személyes kapcsolatba léphet a darabokkal a viselőjük. Az egyik legjelentősebb modellpár hátán végigfutó szita nyomott felirat: ” INHALE THE PAST – EXHALE THE FUTURE ” üzenete közel áll a márka fő filozófiájához: a trendteremtő megújulás az archaikus kultúrák nyelvezetén keresztül válik relevánssá.

“Mit teszel a zsákba? Mit cipelsz az utad során?” Ez a kulcskérdés motoszkált a tervező fejében a kollekció létrehozása közben. Nem csak elméleti szinten, hanem az alapanyagok szintjén is, ugyanis a modellekhez évtizedekkel korábban leszőtt és eltett vásznakat vásárolt fel vidékről. Ezek a háziipari technikával előállított, változatos szélességű régi pamut vásznak korábban nem kerültek felhasználásra. Dóra növényi festéssel, nyers és szárított dió levéllel frissítette fel a kelméket, melyről videó is készült. Az így nyert két szín, a nyers drapp és khaki zöld eredményezte a kollekció visszafogott árnyalatait, melyet eldolgozatlan patchwork technikával illesztett egymáshoz, a teraszos elrendezésű földművelésre jellemző mintázattal. Az ebből készült nadrág és felső ugyanakkor a katonai terepruhák összhatását is megidézi.

A további textíliák, például a kapucnis dzseki anyagát adó vízlepergető vászon modern funkcionalitással egészítik ki a hagyományos alapanyagokat. Külön kiemelhető a változatos szabásvonalú nadrágok sokasága, melyek mind egyedi termékfejlesztéssel jöttek létre, és friss, dinamikus viselés élményt biztosítanak viselőjüknek.

A lookbookért kattints a képre!

50 fotó megtekintése

Zsigmond Dora menswear 2018. tavaszi-nyári kollekció

Fotó megosztása:

Hol: zsigmonddoramenswear.com