TOMCSANYI 2019. tavasz-nyári kollekció

2019. március 14.
Ebben a szezonban a TOMCSANYI inspirációját a magyar vidék építészeti stílusából merítette, szokás szerint mesterien ötvözve a retrospektív esztétikát a legmodernebb divattal.

A 2019-es tavaszi-nyári kollekció, amelyet Tomcsányi Dóri megálmodott, vidéki magyar falvakba repít minket, ahol a sátortetős kockaházak, az úgynevezett “Kádár-kockák” monoton mintaként töltik ki látképet. A homlokzatokat gyakran egyszerű geometriai minták díszítik, az egyéni önkifejezés jegyében. Muskátlis ablakaikkal a kockaházak oly hétköznapinak tűnnek tömbökben, egyesével mégis rendkívüliek – akárcsak a bennük lakó emberek. A vidéki hangulatot idéző kollekció prioritása a kényelem, egy kis kacérsággal fűszerezve.

A TOMCSANYI jól ismert egyedi színpalettája és a védjegyévé vált printjei bármiféle erőlködés nélkül teremtenek nosztalgikus hangulatot. Ebben a szezonban két utcai látkép mintája idézi a vidéki mindennapokat. A kollekció meghatározó színei, a lazac, az égszínkék és a fűzöld, könnyed érzetű anyagokon jelennek meg, mint a viszkóz, a modál és a pamut, mindig szem előtt tartva a fenntartható gyártást is.

A teljes kollekcióért kattints a galériára!

36 fotó megtekintése