Pasztorál (ruha)költemények

2019. február 15.
A Nora Sarman 2019-es tavasz-nyári kollekciója a klasszikus zenéből és képzőművészetből ismert pasztorál zsánerből inspirálódott. A kollekció múzsája pedig nem más, mint a mezítlábas Marie Antoinette.

A tavasz-nyári kollekció színei a Sármán Nórira, a márka tervezőjére jellemző nőies színvilágot tükrözik: az angyali fehér mellett felbukkanó színek szinte szimbolikus jelentőséggel bírnak. „A pazarlás és a pompa királynője uralkodásának csúcsán egyszer csak a pásztorélet egyszerű és tiszta életmódja után kezdett el ellenállhatatlan vonzalmat érezni. Vágyott a vadvirágos és buja természet után, a pásztorélet ártatlan és tiszta szerelme után, és ami a legfontosabb: vágyott a kényelmes és egyszerű ruhák után. A brokátok után muszlinra váltott, a hatalmas parókákat pedig szalmakalapra cserélte” – mondja a darabokról.

A kollekció kampányképeinek érdekessége, hogy azok analóg technikával készültek. „Nórival évek óta dolgozunk együtt, szeretjük és tiszteljük egymás munkáját és pár mondatos egyeztetés után már kirajzolódik egy-egy közös fotósorozatunk képi világa. Mindketten szeretünk kísérletezni, és ehhez ideális technika filmre fotózni multiexpozícióval, hiszen a képeket a fotózás során még nem láthatjuk, kevesebb kép készül és az egymásra fotózott rétegeknek köszönhetően kevésbé kiszámítható a végleges kép. A Pastoral Romance képeinek készítésekor hangsúlyt fektettem a színekre, amik követik a kollekció játékosságának, és érzékiségének a világát” – meséli Kóti Réka, fotográfus.

Kattints a galériára a kollekció gyönyörű kampányfotóiért!

4 fotó megtekintése