Szerb szobrászok ihlették a Printa új kollekcióját

2020. október 27.
Az idei férfi kollekciót a kommunista érában született, II. világháborús szerb emlékszobrok inspirálták. A '60-70-es évek monumentalista, absztrakt betonszobrai grafikai átírásban jelennek meg pólókon, vászontáskán és grafikákon. 

Az alkotásban megjelenő szobrok mind a volt Jugoszlávia területén találhatók, ahonnan a Printa tervezője, Zita Majoros is származik. Zita nemcsak a származása előtt tiszteleg a kollekcióval, hanem egy olyan, napjainkban már nem létező országnak állít emléket, aminek a mai napig a polgárának érzi magát.

A kollekció születésekor Kosmajra és Kozarára esett a tervező választása. Mindkét emlékszobor fontos jugoszláv forradalmi csaták helyszíne volt. A Kozara-emlékmű a sötét és a világosság harcát jeleníti meg, míg a Kosmaj-szobor a forradalom és a szabadság szikráját jelképezi. A grafikákon az éles formákat a szabad vezetésű ecsetvonások puhítják.

A kollekció a biopamut alapanyagú pólókon és pulóvereken kívül újrahasznosított pamutból kötött garbóból és bomberdzsekiből, illetve kényelmes pamutnadrágokból áll.

50 fotó megtekintése

Szerb szobrászok ihlették a Printa új kollekcióját

Fotó megosztása:

Modelljük ezúttal Varga Bálint stúdióvezető, aki a Printában végzett szitanyomó munkája mellett tehetséges grafikusművész.  

Ezt már láttad?