Megjelent a decemberi Marie Claire + Marie Claire @Work

2019. november 14.
60 oldalas @Work melléklettel, elgondolkodtató történetekkel, exkluzív fotókkal, megható vallomásokal jelentünk meg, a címlapról az elegáns Diane Kruger tekint ránk.

A német származású amerikai színésznő aktuális szerepei mellett olyan szívhez szólóan beszél a családjáról, az egyéves kislányával töltött csodálatos pillanatokról is, hogy egy percig sem volt kétséges: a filmcsillagok közül őt választjuk karácsonyi számunk főszereplőjének. A magyar sztárok közül pedig Lajkó Félix lett Gazsó Orsolya újságíró beszélgetőpartnere, a hegedűművész laza stílusával, tréfás válaszaival mindannyiunkat elvarázsol a rendhagyó, évvégi interjúban.

A lap látványos fotósorozattal indul: a The Sartorialist divatblog alapító-fotósának Indiában készített fényképein az átlagostól eltérő, stílusos, rendkívüli figurák vonulnak fel. A képek egyszerre mesélnek egy ezerszínű ország szédítő hangulatú utcáiról, és az utcák figyelemre méltó karaktereiről. Mesélünk egy magyar nőről is, aki hat éven át élt feleségként Iránban, és bár azóta hazaköltözött, a perzsa kultúra és táj szépségétől azóta sem tudott teljesen elszakadni.

Pszichiáter és kutatások segítségével elmélkedünk a sírás fontosságáról, arról, hogy a könnyek szerencsére egyre kevésbé számítanak a gyengeség jelének, sokkal inkább az őszinteség egyik megnyilvánulását láthatjuk bennük. A Budapest Bábszínházban készült riportunkat Reviczky Zsolt meseszép fotóival illusztráltuk. A cikkben sok minden kiderül a bábokról és a bábszínészekről, akik arra is emlékeztetnek bennünket, hogy a náluk látható mesék bizony nem csak gyerekeknek szólnak.

Divatbazárjainkban, illetve az elmaradhatatlan karácsonyi ajánlónkban ott sorakoznak a szezon legfontosabb kiegészítői, beauty újdonságai és néhány dizájn remek, szépséganyagaink pedig többek között gyógynövényes esszenciákról, luxuskényeztetést nyújtó arc-, és testolajokról mesélnek, természetesen csak miután megismertettek bennünket az arcfiatalító torna fogásaival. A lap záró oldalain Chilembu Krisztinával Észak-Thaiföldre indulunk, ahol titokzatos dzsungeltemplomokban kalandozunk és digitális nomádokkal találkozunk.

A lapon belül, ahogy év vége felé mindig, ezúttal is megtalálod az @Work mellékletet. Híreket és érdekességeket 60 oldalon át a munka(helyek) világából.

Testvérpárokkal beszélgettünk, olyan testvérekkel, akik igencsak eltérő szakmákat választottak. Elgondolkodtunk a nők és a férfiak bére közötti különbségekről, összeállításunkban megszólal asztalosnő, színésznő és vállalkozónő is, és megvizsgáljuk, hogy milyen esélyei vannak a munkaerő piacon egy nőnek, ha elmúlt negyven. Zimre Zsuzsa jegyzetében arra keresi a választ, hogy miért gondolják sokan úgy: a munkahelyről lopni egészen más, mint a boltból vagy a szállodából, Balázs Laura pedig az ősi kultúrákból megörökölt látomáskeresésről (vision quest) ír. Akik kipróbálták az egyre népszerűbb önismereti módszert, azt mondják, hogy segítségével jó megoldásokat találtak életük fontos kérdéseire.