Elfeledett stílusjegyek térnek vissza az őszi-téli szezonban – trendajánló

2020. augusztus 18.
Mi idén a divat? Szokták kérdezni a divatban dolgozókat, akik a legtöbbször rávágják, hogy minden. És magukban hozzáteszik, és mégsem.

Mert tényleg olyan széles a trendpaletta, hogy nehéz lenne egy-két részét kiemelni, vannak folyamatos résztvevők és visszatérők, de a kis nüansznyi részletek, apróságok, szabásvonalak azok, amik az újabb és újabb szezonokhoz vezetnek. Mert idén is divat a buklé, a bőr, a latex, a műszőrme, de megint kicsit másképp, valahogy olyan 2020. őszi-téli módon. Most is örülhetnek azok, akik a klasszikus vonalakra esküsznek, de az igazi lázadók is! A kabátok még mindig óriásiak, akár kétszer is beleférünk, ha viszont azt nem kedveljük, a klasszikus kétsoros fazonra szavazzunk, ami a szezonban látványos, hatalmas puffos ujjakkal dívik. Utóbbi igaz a ruhaujjakra is – minél nagyobb és látványosabb, annál maibb. A műszőrme kabátok szabott, rövid, szinte Teddy maciszőr szerűek, igaz, extrém színállásokban. A Chanelre oly jellemző buklé szövet bevethető ismét, de még több gyönggyel, még több brossal tegyük frissebbé. A színek jellemzően élénkek, meglepő színkombinációkkal sok kifutón találkoztunk – a 90-es évekre oly jellemző vörös-lila, kék-zöld kombók most nem bántják a szemet, sőt! A kockás még mindig velünk van, de ismét kicsit más léptékben és színharmóniákban – csak hogy csavarjunk rajta egyet. Nappali öltözetté lépett elő a rojt, a hímzések dúsulnak és egész évben csilloghatunk akár az ezüstöt, akár az aranyat kedveljük jobban.

Gyapjúszövet kabát és nyaklánc a Chaneltől

Bársonykabát műszőrmével, optikai keret, táska és csizma Gucci

De hogyan igazodjunk el a trendkavalkádban? Nyugalommal, játszi könnyedséggel és lazasággal – válasszunk ki pár részletet, ami tetszik, ami jól áll és koncentráljunk azokra. Nem kell ruhatárakat lecserélni, hőn szeretett darabokat száműzni, épp annyira bonyolódjunk bele az újba, hogy érezzük a belőle áradó frissességet. Szeressünk meg egy új színt vagy cipőfazont, poroljunk le egy régi nadrágot vagy szoknyát – új kombinációkban, egy-egy új kiegészítővel minden máshogy hat. Hiszen nincs új a Nap alatt (és mégis van)!

Nézd meg a videót!

A teljes divatanyagot és még több trendajánlót találsz a szeptemberi Marie Claire-ben!

Fotó: Guillaume Millet Styling: Florence Deladriere