Megjelent a szeptemberi Marie Claire

2020. augusztus 13.
Eke Angéla színésznővel a címlapon jelent meg a szeptemberi Marie Claire. A magazinhoz 84 oldalas Utazás mellékletet is készítettünk, telis-tele belföldi úti célokkal, tippekkel és utazáshoz kapcsolódó élettörténetekkel.

Eke Angéla a független színházi szféra fiatal, tehetséges színésznője, aki kipróbálta már magát a televíziós show-műsorok világában is. Az önkéntes karantén időszakában sem tétlenkedett: meséket, verseket olvasott fel, saját fürdőkádjából egy telefon kamerájával közvetítette monológját egy rendhagyó online színházi előadásban. A főszerkesztőnknek adott interjúban többet között arról beszélt, hogy nem tudna külföldön élni. „A magyar emberek mentalítását, érzéseit ismerem, hozzájuk tudok szólni” – mondta. Angéláról köztudott, hogy környezetvédelmi aktivista, igyekszik helyi élelmiszereket vásárolni, és hazai divattervezőktől választani ruhákat. Utóbbit meg is örökítettük: vele fotóztuk a divatanyagunkat is, méghozzá Hollókőn.

John Legend énekes, színész és zongorista Zoomon keresztül adott interjút a friss albuma kapcsán, de nem tudott elmenni a politikai kérdések mellett sem. Bár nincsenek illúziói arról, hogy a zene megoldja a világ problémáit, de szerinte segíthet átvészelni a nehéz időket.

Online workshopok, szókimondó Facebook-posztok, a témára specializálódott coach – rengeteg újfajta segítséget kapnak azok, akik úgy érzik, hogy egy nárcisztikus csapdájában vergődnek. Miért izgat ennyi szakértőt ez a téma, hogyan segítenek, és persze a kihagyhatatlan kérdés: mik a legfontosabb tanácsaik?

A mostanában szinte csodaszerként számon tartott CBD-olajat ipari kenderből nyerik ki, és a növény nálunk is nagyon jól érzi magát, bár korántsem termelnek már belőle annyit, mint 100 évvel ezelőtt. Egy Eger közeli kenderföldet kerestünk fel, hogy a megtudjuk a növény titkát.

A külföldi riportunkat Hajdú D. András fotózta és írta. András közel két hónapra ment vissza Kongóba, hogy dr. Hardi Richárd szemorvos misszióját dokumentálja. Személyes hangvételű beszámolójában bepillantást enged a kulisszák mögé, hogy hogy készülnek a díjnyertes fotók, és ezúttal egy dokumentumfilm is, amelyet nemrég fejezett be és a Szemtestvér címet kapta.

A Made in Hungary dossziéban tehetséggondozó iskolákat, ígéretes startupokat és figyelemre méltó magyar márkákat ismerhettek meg közelebbről.

A Marie Claire Travel mellékletben olvashattok azokról a különleges szálláshelyekről, ahová akkor is bátran elutazhattok, ha mostanában nem szívesen mentek sok ember közé, de feltérképeztük a Balaton déli partjának legizgalmasabb helyeit is. Ajánlunk programokat gyerekekkel, és végigjárjuk az ország régióit a gasztronómiai kiválóságokra fókuszálva. Nem hagyhattuk ki az egyre népszerűbb vízi sportot, a SUP-ot sem, három profi túravezető mesélte el a történetét. Bemutatunk egy (részben) magyar szörfközpontot is Portugáliába,n és beszélgetünk a nemzetközi Black Food Festival hazai szervezőjével. Akár utazást tervezünk, akár csak álmodozunk róla, sok izgalmas olvasnivalóval szolgálunk a 84 oldalas mellékletünkben.

Már kapható!