Megjelent a Marie Claire 2021-es első száma

2020. december 10.
Különös évet zárunk, és bár bizakodóak vagyunk, de biztosak vagyunk benne, hogy a jövő év is tartogat kihívásokat – Csákvári Péter a világ új arcait a tőle megszokott minivilágba képzelte bele, és fotózta le nekünk. Az év zárásához és az új év kezdéséhez egy ötoldalas tervezőt is készítettünk, érdemes szánni egy órácskát a kérdések átgondolására. 2021 első címlapján Milla Jovovich, akivel szerzőnk exkluzív interjút készített legújabb filmje, a Monster Hunter apropóján.

Egyszerre lehetőségekkel teli és ijesztő a 2021-es év, de mi próbálunk abban bízni, hogy a legjobb forgatókönyvek alapján telik majd. A jövőt a Marie Claire 2020-as fotópályázatának első- és közönségdíjasa, Csákvári Péter képzelte el nekünk terepasztalon. Túlságosan nagyot azért ezúttal nem merünk álmodni, erre rímelnek sorozatunk képei is, amelyek a fotós Tiny Wasteland elnevezésű minivilágából valók.

Milla Jovovich modellként kezdte, gyerekszínészként folytatta, volt Luc Besson múzsája és Bruce Willis futurisztikus partnere, forgatott Wendersszel és De Niróval, A kaptár-filmekkel pedig áttért a videójáték-feldolgozásokra. Ebbe a sorba illeszkedik legújabb filmje, a Monster Hunter is, amiben, mint mondja, ismét egy kick-ass nőt játszik. Szerzőnk, Köves Gábor Zoom-on készített vele interjút.

Új-Zéland a maga alig ötmillió lakosával sok szempontból és sok területen a világ eminense lett, és ha kicsit visszamegyünk az időben, kiderül, hogy a haladás, a nyitottság és a kedvesség történelmileg sem áll távol az új-zélandiaktól. Egy ilyen, megpróbáltatásokkal, káosszal és bizonytalansággal teli év után talán érdemes közelebbről is megvizsgálni, hogy mit tudnak ott, a világ másik felén, amivel utat mutathatnak.

Judith Leiber 1921 januárjában született, és három évvel ezelőtt, 72 év házasság után, festő férjével egyazon napon hunyt el. Több ezer kézzel készült, fantáziadús ékszertáskát tervezett, amelyeket például az Oscar-ceremóniákon lehet évről évre kiszúrni a legnagyobb sztároknál. Amikor fotókat kértünk a házaspár munkáit őrző múzeumtól, a kurátor azt mondta: Mrs. Leiber nagyon boldog lenne, hogy a magyar Marie Claire megemlékezik a születésnapjáról. Mi pedig nagyon büszkék vagyunk erre a válaszra.

2020 küzdelmes évként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, mi mégis arra vállalkoztunk, hogy olyan kedvező változásokat, előrelépéseket gyűjtsünk össze, amelyek reményre adnak okot a környezetünk állapotát illetően – pozitív klímahíreink többek között a levegő minőségének javulásáról és az ökotextil térnyeréséről szólnak.

A hideg és a bezártság miatt egyre inkább vágyunk a töltődésre, regenerálódásra. Ha időt fordítunk szépségápolási szokásaink megreformálására, és a rutin helyett rituáléként tekintünk rá, nemcsak a bőrünkkel, hanem a hangulatunkkal is csodákat tehetünk. Ehhez szolgáló tippeket a Lélekmelengető szépségrituálé című összeállításunkban találtok.

Az irodalom inspirál – divat-összeállításunkban egy-egy könyvből indultunk ki, és válogattunk a hangulatához passzoló szetteket.

A magazint keresd az újságárusoknál.

Előfizetési akciónkért kattints IDE