Az 5+1 legmenőbb alternatív karácsonyfa idén

2020. december 08.
Van valami varázslatos abban, amikor a díszeket egyesével a karácsonyfára akasztjuk, majd bekapcsoljuk az ünnepi fényeket. Ám sokan vannak úgy, hogy nincs elég hely egy hagyományos karácsonyfának, még akkor sem, ha nem a legterebélyesebb, legsudárabb fenyőt választják, esetleg nem akarják, hogy egy játékos háziállat vagy kíváncsi tipegő idő előtt lebontsa az ünnepi díszítést. Megúszhatjuk a baleseteket úgy, hogy közben nem kell lemondanunk a díszítés öröméről sem? A válasz szerencsére igen! Sőt, a faformáról sem kell lemondanunk!

Amikor elkezdődik a december, lassan ünnepi hangulatba kerülünk, bármi is történjék a külvilágban, alakuljon az idei karácsony teljesen máshogy, mint az elmúlt években szokott. Ha helyszűkében vagyunk, és már azon törjük a fejünket, hova állítsuk majd a karácsonyfát, van rögtön öt jó hírunk: nem muszáj újabb szeletet kihasítanunk egy fenyő kedvéért otthonunk értékes teréből. Akár a már meglévő szobanövényeinket is ünnepi köntösbe bújtathatjuk, esetleg olyan kreatív fenyők mellett tehetjük le a voksunkat, amelyek nem lépnek ki a harmadik dimenzióba. 

A legjobb szobanövény karácsonyfának

A legnépszerűbb és legismertebb karácsonyfa-helyettesítő szobanövény minden kétséget kizáróan a szobafenyő, és annak különböző változatai. Ha nem rajongunk különösebben ezért a növényért, ráadásul tartunk tőle, hogy túl nagyra nő idővel (ami reális veszély), a fikuszt is feldíszíthetjük helyette. Sosem gondoltuk volna, hogy ilyen kedves karácsonyfa válik kedvenc növényünkből!

Skandináv stílusú minimalizmus

Az indusztriális, minimalista otthonokba lehet tökéletes választás az IKEA falra szerelhető, fából készült karácsonyfája. Minden polcra helyezhetünk apróságokat, képeslapokat, így például tökéletes galériát alkothatunk a karácsonyi képeslapokból. 

Félfenyő vagy sarokfenyő

Ha nem akarjuk az értékes teret elvenni egy örökmozgó kisbaba elől, vagy éppen attól, hogy átkelhessünk a nappalin egyik szobából a másikba akadálytalanul, a sarokba állítható műfenyő vagy a falra simuló félfenyő rengeteg helyet spórolhat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nearly Natural (@nearlynaturalfloral)

A fenyőillatot sem kell nélkülöznünk

Az egyik kedvencünk a listáról kétségkívül a fenyőágakból formázott, falidíszként megjelenő karácsonyfa. Ezt saját kezűleg is elkészíthetjük kisebb-nagyobb örökzöldekből. Külünösen jó, ha akár a szomszéd vagy valamelyik közeli virágárus által levágott maradék, kidobásra ítélt árva fenyőágakat fogadjuk örökbe alkotásunkhoz. És a karácsonyhoz nélkülözhetetlen fenyőillat sem hiányzik majd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌿DIY BLOGGER (@lilyardor)

Családi karácsonyfa

Ha idén csak virtuálisan tudunk a szeretteinkkel ünnepelni a koronavírus-járvány miatt, készíthetünk olyan helytakarékos karácsonyfát, amellyel úgy érezhetjük, valamelyest ők is ott vannak velünk otthonunkban. Helyezzük el a falra karácsonyfa keretben a kedvenc közös képeinket, róluk készült portrékat, hogy ha ránézünk, mindig közel érezzük magunkat hozzájuk. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌿DIY BLOGGER (@lilyardor)

Fejtetőre fordult karácsonyfa

Ha már a világ fenekestül felfordult idén, miért ne fordíthatnánk feje tetejére a karácsonyfánkat is? Ezzel nemcsak a helyet spóroljuk meg a szobában, de remekül távol tarthatjuk a feldíszített fenyőt a házi kedvencektől és kisgyerekektől is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sir.king.doberman

Fotó: Unsplash, Instagram

Olvastad már?