Megjelent a friss Marie Claire – 2021/4

2021. június 09.
70 oldalas Travel melléklettel jelent meg a Marie Claire legfrissebb lapszáma. A címlapon Scarlett Johansson, akinek július elején bemutatják a Budapesten forgatott filmjét, a Fekete Özvegyet.

Scarlett Johansson és Florence Pugh szuperhősfilmjét eredetileg 2020-ban mutatták volna be, többszöri csúsztatás után végül július 8-án kerülhet a mozikba. „Olyan nőket keresek, akikkel valamilyen szinten azonosulni tudok, akikkel együtt tudok érezni. Ez bonyolult dolog, hiszen sokféleképpen és sokféle okból lehetsz empatikus. De ha én együtt tudok érezni egy karakterrel, akkor nem érdekel, mennyire erkölcsös” – mondta Scarlett a nemzetközi Marie Claire-nek adott interjúban.

Exkluzív interjút készítettünk Marina Maximiliannel, aki legtöbbeknek a Fauda című sorozatból lehet ismerős, de zenészként is érdemes odafigyelni rá – az érzelmeket felkorbácsoló, extraszéles hangterjedelmét könnyedén és magától értetődően használja. Hazájában, Izraelben azt tartják róla, hogy ilyen kaliberű tehetségből egy generációban csak egy adatik.

Portré rovatunkban Marinovszky Zsolttal beszélgettünk, aki vitiligós modell, végzettségét tekintve szociológus, de a hétköznapokban egész más területen dolgozik. „Sajnos sokakat ismerek, akiket zavarnak a fehér foltok a testükön, de nekik is mindig azt mondom, hogy mivel egyelőre nem találják a gyógymódot rá, érdemes megbarátkozni velük” – mondta a vitiligóval kapcsolatban.

70 oldalas Travel mellékletünkben ismét útra kelünk – elsősorban belföldön, de izgalmas külföldi történeteket is mesélnek szerzőink. Az elmúlt egy-másfél évben a korábbinál jóval többen fordultak a madárvilág felé, a zaklatott mindennapjainkban megnyugvást jelent gyönyörködni ezekben a kis élőlényekben – cikkünk szereplői elárulják, hogy ők miért szeretik a madarakat és tippeket is adunk, hogy merre érdemes elindulni, ha magunk is megismerkednénk ezzel a hobbival. Ha pedig egy tópart felé vennénk az irányt, de nem a megszokott hazai tavak felé, akkor öt kevésbé ismert helyszínt ajánlunk. Kulináris élményekért három borvidéket emeltünk ki, ahol a borászok különleges fogásokat is álmodnak az italok mellé. A Balaton természetesen a mi összeállításunkból sem maradhatott ki, olyan magyar tervezőket mutatunk be, akiket kis hazánk csodái inspiráltak.

Lisszabon hangulatát az utcáit járva is megismerhetjük, de ha szeretnénk megérteni, mi lakik a kék csempés falakon túl, akkor el kell jutnunk egy fado estre – újságírónk erről az élményéről mesélt. Az On the Spot szerzőpárosa pedig Costa Ricán járt, ahol egy jógaparadicsom mindennapjaiba nyerhettek bepillantást.

Életmód rovatunkban exkluzív interjút olvashattok a magyar gyökerekkel rendelkező Eden Batkival, aki Los Angelesben ismerteti meg a nagyközönséggel a magyaros fogásokat, a járvány kitörése óta kiszállításra főz. Eden elküldte nekünk az egyik specialitása, a juhtúrós gombóc receptjét is.

A magazinhoz most – a sloggival együttműködésben készült – nyári vászontáskát csomagoltunk két színben, két mintával.