Marinovszky Zsolt: „A szerelembe nem szólhat bele a foltosság”

2021. június 12.
Nem festi be őszülő tincseit, nem púderezi le fehéredő végtagjait, nem rejti napszemüveg mögé a ráncait. Marinovszky Zsolt vitiligós modell, végzettségét tekintve szociológus. Négy gyerek édesapja és a vízpart szerelmese.

Ragaszkodtál hozzá, hogy az interjút vízközelben készítsük el, és a családi házatok is a Duna partján van, Zebegényben. Mit jelent neked a folyó?

A víz csodálatos, zabolátlan és sokszor kegyetlen, de mindennel együtt áldás a közelében élni. A folyó meghatározó az életemben, Vácon születtem, ott is nőttem fel. A Duna mindig a megnyugvást, a természetet jelentette számomra. A nagyszüleim a Szentendrei-szigeten éltek, így mindennapos volt a kompozás, a Dunán átkelés, szüntelen volt a kapcsolatom a folyóval. Emlékszem, hogy esténként, amikor már nem volt forgalom, és egy kis hajóval kellett átkelni, rettegtem a nagy, fekete víztömegtől, de nyáron, napsütésben maga volt a csoda. Ma is nagyon szeretem, és hálás vagyok, hogy a mindennapjaim része. Nyáron munkából hazatérve bevetni magam a vízbe, majd felbontani egy hideg sört a partján, leírhatatlan érzés.

Sört? Egy modellnek nem kell folyamatosan ügyelnie rá, mit fogyaszt és mikor? Most is egy cukrászdában beszélgetünk, meg voltam róla győződve, hogy csak egy cukormentes kávét fogsz rendelni, erre dupla sütit kértél.

Ennek a krémesnek te tudnál ellenállni? (Nevet.) Soha nem kellett odafigyelnem, mit eszem, szerencsés alkat vagyok. Arra viszont kifejezetten ügyelek, hogy rendszeresen mozogjak, de nem a kilók, hanem az egészségem miatt, mivel legnagyobb gyengém a tepertő, a szalonna, a sonka, a kolbász és a fehér kenyér hagymával, paradicsommal.

Foglalkoztat az öregedés? Egy év múlva ötvenéves leszel.

Elég hiú vagyok, úgyhogy foglalkoztat, de azt gondolom, hogy minden belülről, az attitűdünkből indul ki, úgyhogy amíg nem kezelem magam öregedőként, addig lassítom az idősödés folyamatát. Persze, látom magamon a jeleit, az évről évre gyarapodó ráncokat, a bőröm változásait, de igyekszem helyén kezelni, nem frusztrálom magam teljesíthetetlen elvárásokkal.

A bőrödön nemcsak a ráncok, hanem a foltok is gyarapodnak, ugyanis vitiligós vagy. A Mr. Vitiligo-Hungary szépségversenyen első helyezett lettél. A folt vonzerő lett?

Én határozottan úgy gondolom, hogy igen, főleg azóta, hogy Winnie Harlow világhírű modell lett. Sajnos nagyon sokakat ismerek, akiket zavarnak a fehér foltok a testükön, de nekik is mindig azt mondom, hogy mivel egyelőre nem találják a gyógymódot rá, érdemes megbarátkozni velük.

Fotó: Zsólyomi Norbert Szöveg: Gazsó Orsolya

Az interjú folytatását megtalálod a Marie Claire 2021/4-es lapszámában! Keresd az újságárusoknál!