Kate Winslet szerint Hollywood még mindig nagyon homofób

2021. április 06.
Kate Winslet szerint Hollywoodban a mai napig olyan erősen él a homofóbia, hogy vannak színészek, akik emiatt még mindig nem merik felvállalni magukat.

Kate Winslet a The Sunday Timesnak adott interjújában beszélt a Hollywoodban máig uralkodó homofóbiáról. Mint mondta, ő maga legalább négy olyan színészt ismer, akik azért nem mernek coming outolni, mert félnek, hogy nem kapnánk többé hetero szerepeket.

kate-winslet

„Nem tudom megmondani, hány olyan fiatal színészt ismerek – köztük vannak már ismertek és olyanok is, akik most kezdték a pályát –, akik rettegnek, hogy fény derül a szexualitásukra, és emiatt majd nem kaphatnak hetero szerepeket.” A színésznő azt is hozzátette, hogy sok esetben az ügynökök veszik rá a titkolózásra a feltörekvő színészeket, mert úgy gondolják, hogy a szexualitásuk ártana a karrierjüknek.

A változáshoz Winslet szerint arra lenne szükség, hogy végre minél többen emeljék fel a hangjukat. „Remélem, hogy a fiatal színészek megtalálják majd annak a módját, hogy a filmipart nyitottabbá tegyék. Hogy kevesebb legyen az ítélkezés, a diszkrimináció és a homofóbia.”

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!