Kate Winslet a menstruációs ciklusához igazítja a sminkelést

2021. július 09.
A színésznő bőrének színe a ciklus során folyamatosan változik, éppen ezért másképp kell sminkelnie.

Kate Winslet

Kate Winslet, aki nemrég a L’Oreal Paris nagykövete lett, egy interjúban őszintén vallott bőre érzékenységéről, a szépségápolási kedvenceiről és sminkelési szokásairól. Sokakat meglepett, hogy ebbe a történetbe behozta a menstruációs ciklusát is, ő ugyanis a ciklus különböző fázisaiban más és más alapozókat használ, a bőre ugyanis folyamatosan változik.

„A ciklusomtól függően a bőröm kissé gyulladtabb lehet” – mondta a retusellenes színésznő, majd megjegyezte, hogy bőre a ciklus elején sokkal egyenletesebb, míg a közepe felé mintha elkezdene lángolni.

A színésznő arról is mesélt, hogy nem azért sminkel, hogy fizikai megjelenésén javítson, nála ez sokkal inkább arról szól, hogy egyfajta egészséges kapcsolatot alakítson ki az öregedés folyamatával, az ezzel járó változásokkal. „Az elmúlt évben bőven volt időm megfigyelni, hogyan változik az arcom, észrevettem a változásokat. Legnagyobb megkönnyebbülésemre rájöttem, hogy könnyen megy az elfogadás. Tudom, hogy egy olyan korban vagyok, amikor a dolgok folyamatosan változnak.”

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!