Öt kihagyhatatlan Colin Farrell-film

2022. március 11.
Felismerhetetlenre sminkelve tör Batman életére a hatalmas várakozás övezte képregény-adaptációban, de nem a maffiózó Pingvin karaktere Colin Farrell első látványos átalakulása. A 45 éves színész csaknem három évtizedes karrierje során sosem hagyta magát beskatulyázni: antagonisták, hősszerelmesek, vicces karikatúrák és hétköznapi kisemberek ugyanolyan jól állnak neki.

A fülke (2002)

Colin-Farrell-a-fulke

Joel Schumacher filmje komoly kihívás elé állította a karrierje kezdetén álló Farrellt, hiszen a láthatatlan mesterlövész által terrorizált hűtlen férjként majdhogynem egyszemélyes műsort kellett előadnia. A színész ezzel a thrillerrel alapozta meg a helyét Hollywood élvonalában.

Az új világ (2005)

colin-farrell-az-uj-vilag

A meditatív filmek királya, Terrence Malick a Disney-mesétől merőben eltérő stílusban dolgozta fel Pocahontas és Smith kapitány legendáját. Gyönyörű és érzéki romantikus film, Farrell szerelmes pillantásait nem lehet elfelejteni.

Erőszakik (2008)

colin-farrell-eroszakik

Ha választani kellene, Martin McDonagh rendezői debütálását neveznénk Farrell legmeghatározóbb filmjének: brillírozik a célponttá válásáról mit sem sejtő piti bérgyilkos szerepében, aki szórakoztató duzzogással járja annak a gyönyörű belga kisvárosnak az utcáit, ahova meghalni küldték.

Csábítás (2017)

colin-farrell-csabitas

Farrell sármját senki nem aknázta ki jobban, mint Sofia Coppola a polgárháborús thriller-drámájában, amelyben a színész egy sebesült katonát alakítva csavarja el az őt befogadó lányiskola összes tagjának a fejét. Ellenállhatatlan és ördögi a szerepben.

A homár (2015)

colin-farrell-a-homar

Mindenkit meglepett, amikor karizmáját levetve, pocakkal és bajusszal felvértezve kereste a szerelmet Yorgos Lanthimos disztópikus fekete komédiájában. Az abszurd alaphelyzet – ha 45 nap után is pár nélkül marad, állattá változtatják – ellenére Farrell alakítása megrendítően érzékeny és emberi.

Fotó: Getty Images, Imdb

A Colin Farrell-lel készült interjúnkat keresd a Marie Claire legfrissebb számában!