Megjelent a friss Marie Claire – 2022/2.

2022. március 09.
Dupla melléklettel jelent meg a Marie Claire magazin idei második lapszáma. 32 oldalas Szépség szekciónkban a legújabb kozmetikai kezelésektől az arcjógáig adunk hasznos tippeket, 47 oldalas Home mellékletünkben pedig különleges lakásokban gyönyörködünk és elgondolkodunk azon is, hogy milyen lesz a jövő kertje.

A Marie Claire magazin idei második száma Kristen Stewarttal a címlapon jelent meg – a színésznő még gyereksztárként tapasztalta meg a hírnévvel járó intenzív figyelmet, innen merített, amikor Diana hercegnő szerepére készült. Ez az alakítása meg is hozta élete első Oscar-jelölését.

Nagyinterjút Mészáros Blankával készítettünk, aki a Kilakoltatás című filmben farmeres-pólós aktivistaként kiabálja teli torokból, hogy „lakhatást, ne zaklatást”. Közben már várja egy újabb klasszikus szerep a színpadon, a beszélgetésre is az Antigoné próbájáról érkezett. A szakmáján kívül kitértünk a sportmúltjára, a pénzhez való viszonyára és a hitére is.

Fotóriportunk segítségével visszarepülünk a kilencvenes évekbe, amikor Claudia Schiffer, Naomi Campbell és Cindy Crawford voltak a kifutók sztárjai. Erről a korszakról jelent most meg egy album – Captivate! címmel –, amelyet Claudia Schiffer szerkesztett. Cikkünk részben ízelítő az albumból, részben magyar szerzőnk, a nemzetközi kifutókat is megjárt Ribánszky Ágota visszaemlékezése.

Kiugrani a mókuskerékből 40-50 évesen? Igen, vannak, akik megcsinálták, és vannak, akik azon dolgoznak, hogy ez nekik is sikerüljön. Ez persze nem azt jelenti, hogy már nem lesznek aktívak, hanem hogy többé nem dolgoznak megélhetési kényszerből, és olyan tevékenységeknek szentelik az idejüket, amiket igazán szeretnek.

Szülőtárs kerestetik című cikkünkben a platonic co-parenting jelenségnek néztünk utána, és szólaltattunk meg külföldi érintetteket. A jelenéség lényege, hogy a felek vállaltan nem szerelmi kapcsolatot keresnek, hanem gyerekvállalásra szerződnek, akár írásban is.

Az anyasággal járó kérdések, egy hasonló diagnózis, vagy egy táskányi kozmetikum is összeköthet bennünket. A női közösségeknek óriási ereje van, legyen akár szó az élet legkülönfélébb területeiről. Ismerjétek meg a #nemluxustaska, az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány és az EMMA Egyesület aktivistáit.

Olvass tovább!