Megérkezett! Itt a 2022-es Marie Claire Hungary Beauty Awards díjazottjai

2022. június 10.
Második alkalommal adtuk át a Marie Claire Hungary Beauty Awards díjakat az itthon kapható legjobb szépségtermékek számára. Kíváncsi vagy, melyik kategóriában ki lett a befutó? Mutatjuk a nyertes szépségtermékeket.

A marieclaire.hu-n májusban zajló egy hónapos közönségszavazás mellett a benevezett, közel 250 terméket egy öt fős szakmai zsűri is értékelte, tesztelte. A zsűri tagjai között a Marie Claire részéről Tiefenthaler Eszter (a Marie Claire felelős szerkesztője) és Dóczy Júlia (a Marie Claire szépségszerkesztője) vett részt az értékelésben, valamint három külsős szakértő is csatlakozott hozzánk: Ternyák Kata (az Imagine szalon tulajdonosa és szakmai vezetője), Pataki Ági (sminkmester), Gyöngyösi Nóri (PhD bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos).

Ha kíváncsi vagy, kik lettek az idei év nyertes termékei, KATTINTS IDE!

A zsűritagokat megkértük, mondjanak néhány szót, hogyan érezték magukat a több száz termék tesztelése során, okozott-e nehézséget néhány termék kipróbálása, miért is szerették ezt a szuper „kihívást”:

Tiefenthaler Eszter, a Marie Claire felelős szerkesztője

„Soha rosszabb feladatot, mint heteken át szépségtermékeket tesztelni. Sok esetben kimondottan nehéz volt a döntés, hogy az izgalmas indulók közül melyik legyen a kedvenc. Megismertem új termékeket – és meg is szerettem jónéhányat, ezek ott is lesznek a fürdőszoba polcon a jövőben is.”

Dóczy Júlia, a Marie Claire szépségszerkesztője

„Szerencsés vagyok, mert a szépségszerkesztés során a hétköznapjaimnak is része a terméktesztelés, mégis számtalan újdonságot és izgalmas kozmetikumot találok még én is minden évben a nevezettek között. Imádom, amikor kinyitok egy új krémet és először tapintom meg a textúráját, érzem az illatát vagy figyelem, hogy milyen hatással van a bőrömre. Számomra ez a mindfulness. És amennyire élvezem, annyira alapos is vagyok. Remélem ezekkel az előtesztekkel segítünk az olvasóknak is irányt mutatni, hogy melyek azok a ’must have’ darabok, amiket nekik is mindenképp ki kell próbálni.”

Ternyák Kata, az Imagine szalon tulajdonosa és szakmai vezetője

„Mivel szalonban dolgozom, a vendégeimmel sokszor esik szó a kereskedelemben forgalomban kapható termékekről, viszont nincs lehetőségem arra, hogy mindent kipróbáljak, így alig vártam a versenyt. Otthon próbababákon végeztem a mosást, a balzsamozást, a stylingot és még fotókat is készítettem, hogy a végén tényleg átgondolt, felelősségteljes döntést tudjak hozni. Gratulálok a nyerteseknek! Én nagyon élveztem ezt a tesztidőszakot.”

Pataki Ági, sminkmester

„Imádtam ezt a felkérést! Mivel a munkám során rengeteg terméket próbálok ki és folyamatosan keresem “az igazit”, ezért külön élmény volt olyan termékeket is tesztelni, amit magamtól lehet, hogy nem is tettem volna be a kosárba. Számtalan termék volt pozitív csalódás, többek között az Annabelle Minerals highlightere, de a Foreo Bear-rel is együtt rezegtünk. Köszönöm a lehetőséget!”

Gyöngyösi Nóri PhD bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos

„Hatalmas fejlődés tapasztalható évről-évre a kozmetikumok kínálatában. Egyfelől a hatóanyagok innovációja révén egyre elérhetőbbé válnak a különleges összetevők, másrészt a termékek egyre praktikusabbak, könnyebben használhatóak, egyszerűen szerethetőek. Úgy érzem, kicsit el is vagyunk kényeztetve, és pont ezért fontos, hogy milyen szempontok alapján hozzuk meg a választás döntését.”

Köszönjük támogató partnereinknek, a nevezett Partnereknek ezt az időszakot, valamint nektek, akik segítettetek eldönteni, kik legyenek az idei év díjazott termékei!