A franciák „no-makeup” sminkjének titka egy párizsi szépséggurutól

2022. április 18.
Évtizedek óta csodáljuk a francia nők erőlködésmentes szépségét, és bár valóban híres a párizsi nők visszafogott gyönyörűsége, azért annyit előre leszögezhetünk, hogy ehhez a megjelenéshez is szükség van némi sminktermékre és szépségtrükkre. Most azt is elmondjuk, milyenekre!

Victoria Petersen, a French Girl Daily oldal alapítója pontosan olyan, mint az Emily in Paris főhőse. Az eredetileg amerikai Petersen már jó néhány éve Párizsban él, ahol sikerült ellesnie néhány trükköt a legendás szépségű francia nőktől – és ezeket most meg is osztja velünk!

1. Megfelelő bőrápolás

Az első és legfontosabb lépés az arcbőr előkészítése. Petersen szerint épp ezért nincs lényegesebb a megfelelő arcápolásnál: a smink ugyanis ápolt, sima, ruganyos bőrön mutat a legjobban. Egy gyengéd lemosó után használjunk a bőrtípusunknak megfelelő hidratálót (Petersen a Bioderma habos tisztítóját, majd Avene Hydrance arckrémet használja), és persze a fényvédőről se feledkezzünk meg. A cserepes ajkaknál nincs lelombozóbb, szóval mindenképpen hidratáljuk az ajkakat is!

francia-nomakeup-smink-arcapolas-parizsi-nok

2.  Tökéletes bőrkép

Nem attól lesz szép a bőrünk, ha bevakoljuk alapozóval, hanem attól, ha hagyjuk az arcbőr természetes ragyogását és textúráját érvényesülni, és csak a tényleges bőrhibákat fedjük el. A legtermészetesebb hatást úgy érhetjük el, ha alapnak csak egy színezett hidratálót, BB vagy CC krémet, esetleg egy alacsony fedésű, vizes bázisú alapozót használunk, és inkább a korrektor használatára fordítjuk energiáinkat. Petersen a Laura Mercier ikonikus Flawless Fusion korrektorát és a Laura Mercier színezett alapozóját használja, ügyelve rá, hogy csak a problémás területeket borítsa be.

3. Finom hangsúlyok

Ne próbáljuk elrejteni a hibákat (pontosabban az általunk hibásnak vélt részleteket) – inkább emeljük ki azokat a részleteket, amikre büszkék vagyunk. Az egészséges, természetes arcpír mindenkinek üdévé és fiatalosabbá teszi az arcát: a természetesebb hatás érdekében használjunk folyékony vagy krémes arcpirosítót – ezeknek egyébként elképesztően praktikus és kényelmes a használata, ráadásul rúzsként is használhatjuk őket. A francia nők mindig a természetes megjelenésre törekednek, szóval csak nagyon finoman pirosítanak, ezt a tippet érdemes megfogadni. Hangsúlyozzuk szemöldökünket, hiszen ezzel nagyon szépen keretezhetjük az arcokat, de ügyeljünk rá, hogy ne átrajzoljuk a szemöldökünket, elég csak könnyű kézzel „szálanként” hangsúlyozni a szemöldököt. Egy kis szempillaspirál még jöhet, de nem kell túlzásba esni: a francia nők egyik legfőbb mottója „a több kevesebb” elvének követése!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images

Olvass tovább!