Változik a világ, változunk mi is: megjelent Marie Claire 2022/6. száma

2022. október 05.
New Normal mellékletünkben arról írunk, hogyan vehetjük könnyebben bizonytalan világunk akadályait. Címlapsztárunk, Nagy Katica színésznő is a fenntartható, környezetbarát életmód mellett kötelezte el magát.

Definíciója szerint új normálisnak (new normal) nevezzük azt az állapotot, amelybe a társadalom és a gazdaság egy válságot követően rendeződik, amennyiben ez eltér a válság kezdete előtti viszonyoktól. Most is egy ilyen időszakban élünk, de volt már erre jó párszor példa a világtörténelemben. A 2008-as gazdasági világválság után, de a dotkomlufi 2000-es kipukkanása után is sokan jelezték: nem érdemes arra várni, hogy a dolgok majd visszaállnak a régi kerékvágásba, épp ellenkezőleg: a gazdasági-társadalmi rendszer gyökeres átalakítására van szükség.

New Normal mellékletünkben azokat a fogódzókat vesszük sorra, amelyek segítenek legyőzni az aggódást, amely fel-felüti fejét a világunkban tapasztalható bizonytalanság miatt. Az egészen világos, hogy nem ülhetünk tétlenül és vágyakozhatunk a „régi normálisra”, oda már nem fogunk visszatérni. Inkább vegyünk egy nagy levegőt, és az energiáinkat fordítsuk valami újnak a megtanulására, foglalkozzunk az otthonunk fenntarthatóságával, töltsünk minél több időt a természetben és mindeközben bátran fogjunk össze másokkal – a családunkkal, a barátainkkal vagy akár a szomszédainkkal –, mert a közösség megtartó erejére mindig számíthatunk.

Nagy Katica színésznő – e havi címlapsztárunk – maradéktalanul osztja ezeket a gondolatokat, fotózásunk fantasztikus helyszínén, a szigetmonostori Biokertben vidám izgatottsággal nézett körbe, és mondta, hogy egyáltalán nem áll távol tőle a gazdálkodás, még ha kisebb léptékben is gondolkodik. Teljes erőbedobással dolgozik élete valószínűleg legfontosabb forgatásán – a Semmelweis Ignácról szóló nagyszabású játékfilmen, amelyet Koltai Lajos rendez –, de mégis el tudja képzelni magát teljesen más szakmában is, a valóságot erősen filterező közösségimédia-jelenlétből pedig nem kér.

Októberi számunk másik mellékletében, az 50 oldalas Szépség Extrában elmerülünk az izgalmas együttműködések világában, amikor a szépségtermékek gyártói összefognak – gyakran valamilyen jó ügy érdekében – egy-egy másik céggel vagy ismert emberrel. Végigvesszük, hogy mire cserélhetjük le a bőrünk számára túl erős összetevőket, utánajártunk a rózsakvarc titkának, és – a fenntarthatóság jegyében – arról is írunk, hogyan lesz kozmetikai összetevő olyasmikből, amelyeket korábban esetleg kidobásra ítéltünk volna.

Olvass tovább!