Változik a világ, változunk mi is: megjelent Marie Claire 2022/6. száma

2022. október 05. |

New Normal mellékletünkben arról írunk, hogyan vehetjük könnyebben bizonytalan világunk akadályait. Címlapsztárunk, Nagy Katica színésznő is a fenntartható, környezetbarát életmód mellett kötelezte el magát.

Definíciója szerint új normálisnak (new normal) nevezzük azt az állapotot, amelybe a társadalom és a gazdaság egy válságot követően rendeződik, amennyiben ez eltér a válság kezdete előtti viszonyoktól. Most is egy ilyen időszakban élünk, de volt már erre jó párszor példa a világtörténelemben. A 2008-as gazdasági világválság után, de a dotkomlufi 2000-es kipukkanása után is sokan jelezték: nem érdemes arra várni, hogy a dolgok majd visszaállnak a régi kerékvágásba, épp ellenkezőleg: a gazdasági-társadalmi rendszer gyökeres átalakítására van szükség.

New Normal mellékletünkben azokat a fogódzókat vesszük sorra, amelyek segítenek legyőzni az aggódást, amely fel-felüti fejét a világunkban tapasztalható bizonytalanság miatt. Az egészen világos, hogy nem ülhetünk tétlenül és vágyakozhatunk a „régi normálisra”, oda már nem fogunk visszatérni. Inkább vegyünk egy nagy levegőt, és az energiáinkat fordítsuk valami újnak a megtanulására, foglalkozzunk az otthonunk fenntarthatóságával, töltsünk minél több időt a természetben és mindeközben bátran fogjunk össze másokkal – a családunkkal, a barátainkkal vagy akár a szomszédainkkal –, mert a közösség megtartó erejére mindig számíthatunk.

Nagy Katica színésznő – e havi címlapsztárunk – maradéktalanul osztja ezeket a gondolatokat, fotózásunk fantasztikus helyszínén, a szigetmonostori Biokertben vidám izgatottsággal nézett körbe, és mondta, hogy egyáltalán nem áll távol tőle a gazdálkodás, még ha kisebb léptékben is gondolkodik. Teljes erőbedobással dolgozik élete valószínűleg legfontosabb forgatásán – a Semmelweis Ignácról szóló nagyszabású játékfilmen, amelyet Koltai Lajos rendez –, de mégis el tudja képzelni magát teljesen más szakmában is, a valóságot erősen filterező közösségimédia-jelenlétből pedig nem kér.

Októberi számunk másik mellékletében, az 50 oldalas Szépség Extrában elmerülünk az izgalmas együttműködések világában, amikor a szépségtermékek gyártói összefognak – gyakran valamilyen jó ügy érdekében – egy-egy másik céggel vagy ismert emberrel. Végigvesszük, hogy mire cserélhetjük le a bőrünk számára túl erős összetevőket, utánajártunk a rózsakvarc titkának, és – a fenntarthatóság jegyében – arról is írunk, hogyan lesz kozmetikai összetevő olyasmikből, amelyeket korábban esetleg kidobásra ítéltünk volna.

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Magazin

Meghökkentő divattrendek, amelyek visszatérnek divat

Meghökkentő divattrendek, amelyek visszatérnek