Tomán Szabinával a címlapon megjelent a 2022/7. Marie Claire

2022. november 09.
210 oldalas, legfrissebb számunkban interjút készítettünk Tomán Szabinával, bemutatunk nagy hatású tanárokat, NFT-alkotásokkal ismerkedünk, elutazunk Nagyváradra, Pugliába és Balira is, két belső mellékletünkben – Must have és Advent – pedig már az év végi ünnepekre hangolódunk.

Tomán Szabina sikeres üzletasszony, aki az utóbbi években nemzetközi léptékű vállalkozást épített fel. A családból hozza a komoly munkamorált, ugyanakkor a vele készült címlapinterjúban azt is elmondja, hogy néha érzelmi alapon kell dönteni. Beszélgetésünk apropója, hogy ebben a hónapban jelenik meg az életmódkönyve, amelyben – szakértők bevonásával – az élet különböző területein segít eligazodni.

Világító kék szeme, megnyerő mosolya évtizedeken át vonzotta a tekinteteket és a kamerákat. De hogy valójában miként élte meg a hírnevet, mit tartott házasságáról és a családról, és mi hajtotta előre a magyar származású hollywoodi legendát még idős korában is, azt Paul Newman nemrég felfedezett memoárjából tudhatjuk meg, ami most – Egy hétköznapi ember különleges története címmel – magyarul is megjelent. Szerzőnk a könyv alapján idézi fel Newman életének legizgalmasabb pillanatait.

Aki járt iskolába, őriz valamilyen emléket a tanárairól. Sokaknak rossz, talán még többeknek jó emlékek ezek. Ez utóbbi történetekben bízva kerestünk fel négy tanár-diák párost, és készítettük el Órán kívül is tanítanak című fotóriportunkat.

Hogy mi fán terem a kriptoművészet? A kortárs művészeti világban már nincs szükség fizikai produktumra ahhoz, hogy valami műalkotás legyen. Szerzőnk az NFT-alkotások világában merült el.

Jártál Rómában, Párizsban, esetleg már Ibizán is? Akkor épp itt az ideje, hogy felkeresd Nagyváradot is. Újságírónk úgy érkezett Nagyváradra, ahogy Léda és Ady is mindig tette: vasúton. Tartsunk vele, és nézzük meg azt az épületet, ahol Ady először szavalta el a Szeretném, ha szeretnének című verset és azt a házat is, ahol Léda és Ady először találkoztak.

Must have mellékletünk a kiegészítőkről szól: táskák, cipők, ékszerek és órák minden mennyiségben. Ismerjük meg a leghíresebb drágakövek történetét, merüljünk el az okosórák világában és mulassunk együtt divatszerkesztőnkkel a folyamatosan változó divatvilág meghökkentő mérföldkövein.

Advent mellékletünkben az olasz csizma sarkába, Puglia tartományába utazunk, ínycsiklandó ünnepi édességeket készítünk, megismerjük a leghasznosabb gyógynövényeket, amelyekből teát is főzhetünk, és megbékélünk a christmas bodyval is.

Olvass tovább!