Ilyen, amikor idősebb férfiak fiatal lányokra vadásznak

2022. november 08.
Hogy miért vonzódik sok idősebb férfi a fiatalabb lányokhoz? A fiatal lányok tapasztalatlansága megkönnyíti az idősebb férfiak dolgát, akik könnyebben tudnak domináns szerepet betölteni egy ilyen kapcsolatban. Ez a felállás gyakran alakít ki egyenlőtlenséget a két fél között, aminek köszönhetően a férfiak akár vissza is tudnak élni a hatalmukkal. Pontosan ez történt az alábbi történetek szereplőivel is.
James Woods Ashley Madison

A felek közötti nagyobb korkülönbség természetesen nem számít automatikusan problematikusnak, de igenis táptalaja lehet az egyenlőtlen dinamika kialakulásának. Az ilyen kapcsolatokban a kisebb tapasztalattal és hatalommal rendelkező felek – általában a fiatalabb lányok – hajlamosak alárendelődni a párjuk akaratának, és olyan dolgokat megtenni a kedvükért, amelyek egyébként kényelmetlenek a számukra.

Az alábbi történeteket olyan, ma már érett, felnőtt nők írták, akik tinédzserként idősebb férfiakkal randiztak. Mindannyian csak később, évek múltán értették meg, hogy ezek a férfiak annak idején kihasználták őket.

Azt gondoltam, hogy ő biztosan mindent jobban tud nálam

16 éves voltam, a depresszióm és állandó szorongásom miatt gyógyszereket szedtem. Ilyen állapotban ismertem meg a 28 éves főnökömet. A melóhelyemen mindenki odavolt értette, folyton arról áradoztak, mennyire kedves és figyelmes férfi. 17 éves voltam, amikor összejöttünk, majd két hónap múlva hirtelen megváltozott a viselkedése: folyamatosan kritizált, hirtelen túl kövér lettem neki, túl nagy volt az orrom, semmi nem volt elég jó. Minden szavát elhittem. Azt gondoltam, mivel ő az idősebb, biztosan mindent jobban tud, én pedig csak egy túlérzékeny gyerek vagyok. Ami a legrosszabb, hogy az apám teljes mértékben támogatta a kapcsolatunkat, és hiába mondtam el neki felnőtt fejjel, hogy ez a férfi valójában egy bántalmazó volt, ő nem látja a problémát.

Különlegesnek éreztem magam tőle

15 éves voltam, amikor belezúgtam a 45 éves középiskolai tanáromba. Egyszer az óránk után mondtam neki, mennyire érdekesnek tartottam az előadását, és ekkor elhívott egy négyszemközti találkozóra. Amikor kettesben maradtunk, elkezdett ölelgetni és a fülembe súgta, hogy erotikus álmai voltak rólam. Mindez elképesztően jólesett, különlegesnek éreztem magam tőle. Egy alkalommal aztán a lakásán kötöttünk ki, és az orális szexig jutottunk. Hat hónapig találkozgattunk, míg végül megtudtam, hogy nős, és van egy velem egykorú gyereke. Az is kiderült, hogy a sulimból más lányokkal is viszonyt folytatott. 15 évembe telt, mire megértettem, hogy a tanárom egy szexuális ragadozó volt.

Óriási red flag, ha egy idősebb pasi tizenéves lánnyal randizik

Épp akkor érettségiztem, és egy ismerősöm ballagási partiján találkoztam egy szomszédos középiskola 28 éves fociedzőjével. Rögtön egymásra hangolódtunk, és mielőtt elmentem volna főiskolára, az egész nyarat együtt töltöttük. Emlékszem, mennyire rosszulesett, hogy a barátai – akik ugyanúgy mind idősebbek voltak nálam – nem akarták, hogy a pasim engem is magával vigyen a közös bulijaikra. Akkoriban gyűlöltem őket ezért. Ma már, 27 évesen sokkal jobban meg tudom érteni az álláspontjukat. Én is kényelmetlenül érezném magam, ha egy haverom egy 18 évessel randizna, és elhozná az általam szervezett bulikra. Szerintem óriási red flag, ha egy idősebb pasi tizenéves lánnyal randizik.

Olyan helyekre mentünk, ahol senki nem láthatott meg minket

16 éves koromban találkoztam egy férfivel, aki azt mondta, hogy a húszas évei elején jár. Mivel anyám alkoholista volt, azt csinálhattam, amit csak akartam. Éjszakánként mindig értem jött, és elmentünk valami olyan helyre, ahol senki nem láthatott meg minket – szállodákba, a nővére lakásába, ha ő nem volt otthon vagy egy parkba. Mindig csak szex volt, soha nem vitt el étterembe vagy moziba. Néhány hónap múlva azt mondta, hogy szerelmes belém, majd bevallotta, hogy már majdnem 30 éves. Később az is kiderült, hogy valójában házas és van egy általános iskolás korú fia. Ma már a harmincas éveimben járok, és ha visszatekintek, egyszerűen undorodom a viselkedésétől. Tudatosan kihasznált egy rossz családi háttérrel rendelkező tinédzser lányt.

Mindig azt mondogatta, hogy ha elhagyom, soha senki nem fog engem többé szeretni

15 éves voltam, ő 42. Lelkileg nagyon mély ponton voltam, amikor találkoztunk. Azt éreztette velem, hogy különleges vagyok – egészen addig, amíg el nem kezdett megőrülni. Azt akarta, hogy egész éjszaka fennmaradjak, és vele beszélgessek, még akkor is, ha másnap iskolába kellett mennem. Folyamatosan féltékeny volt, és azzal vádolt, hogy biztosan mással SMS-ezek. De azért is nagyon megsértődött, hogy nem akartam neki meztelen fotókat küldeni magamról. Miután visszautasítottam a kérését, telefonszexre kényszerített. Igen, kényszerített, ugyanis folyamatosan fenyegetett. Először azzal fenyegetőzött, hogy elmond mindent az anyámnak. Aztán azzal fenyegetőzött, hogy bántani fogja az anyámat. Végül azt mondta, hogy ha nem teszem, amit ő akar, el fog rabolni. Rettegtem tőle. De ha akart, kedves is tudott lenni, amitől viszont különlegesnek éreztem magam. Mindig azt mondogatta, hogy ha elhagyom, soha senki nem fog engem többé szeretni. Én pedig hittem neki. 18 éves voltam, amikor végre képes lettem vele szakítani. Nem sokkal később erőt vettem magamon, és elmondtam az anyámnak mindent. Ő végighallgatott, majd engem állított be hibásnak. Szerinte minden az én hibám volt, hiszen hamarabb is véget vethettem volna a kapcsolatnak.

Nagyon menőnek gondoltam, hogy egy idősebb pasival járok

Én 18 éves voltam, elsőéves főiskolás, ő pedig 36 éves. Akkoriban nagyon menőnek gondoltam, hogy egy idősebb pasival járok. Most, 34 évesen már másképp látom a dolgot: nem menő volt, hanem creepy. Mindig mindenkinek úgy mutatott be, mint a 18 éves barátnőjét. Minden egyes alkalommal megemlítette a koromat. Semmi közös nem volt bennünk, ráadásul folyamatosan kisebbségi komplexussal küzdöttem mellette. Hiszen ő már egy valódi felnőtt volt, én pedig még ahhoz sem voltam elég idős, hogy bemehessek egy bárba.

Forrás: Reddit Fotó: Getty Images