Megjelent a Marie Claire 2022/5. száma

2022. szeptember 07.
A nyári szünet után megjelent a Marie Claire magazin első őszi száma, címlapon Amanda Seyfrieddel. Ahogy szeptemberben szokás, bemutatjuk a szezon meghatározó divat- és szépségirányzatait, de rengeteg olvasnivalóval is készültünk az ősz köszöntésére.

Amanda Seyfried közel húsz éve A-listás filmsztár, szerepelt már számos kasszasikerben, legutóbb pedig A kibukott című sorozatban (volt) látható. A sorozat Elizabeth Holmes techguru felemelkedéséről és bukásáról szól, akit januárban az esküdtszék – csalás miatt – bűnösnek talált. A színésznő következő munkájának pedig magyar vonatkozása is van, igent mondott egy magyar rendezőnek, Mundruczó Kornélnak. Az interjúból kiderül, hogy Seyfried nem Los Angelesben, hanem egy kisvárosban él New York állam északi részén, ahol egy több mint 12 hektáros farmon gazdálkodik. A bázisa ez a farm, a gyerekeit is ott akarja iskolába járatni.

Az angol Nicholas Hoult egy elbűvölően furcsa, koraérett kiskamaszként tűnt fel a filmvásznon, Hugh Grant mellett játszott az Egy fiúról című 2002-es filmben. Klasszikus filmsztár helyett aztán lenyűgözően sokoldalú karakterszínésszé vált, aki emlékezetes mellékszerepeivel jó párszor ellopta már a show-t a kollégái elől. Jelenleg a Nagy Katalin – A kezdetek harmadik évadát forgatja, de más filmes projekten is dolgozik. Idén márciustól pedig a Biotherm francia kozmetikai cég nagyköveteként hívja fel a figyelmet a klímaválság veszélyeire és az óceánok védelmének fontosságára.

A magyar filmbemutatók közül különösen várjuk a Magasságok és mélységek című filmet, amely a hegymászó Erőss Zsolt özvegyének a gyászidőszakáról szól. Sterczer Hilda ma már jól van, az új életének része, hogy másoknak segít. A filmnek is része volt abban, hogy ráeszméljen, micsoda mélységből jutott el idáig.

A Milyen az erdő, ha női kézben van? című cikkünket egy skandináv kutatás ihlette, amely arra mutatott rá, hogy a nőkre jellemzőbb a holisztikus szemlélet, a természetvédelmi értékek megőrzése, az erdőre nem tudnak csupán kitermelendő faanyagként tekinteni. Cikkünkben magyar női erdőtulajdonost és erdőgondnokot szólaltatunk meg, és szót ejtünk arról is, hogyan segítik egymást az amerikai erdőbirtokosok.

„Egy függő számára a felépülés soha nem ér véget, de lehet nagyon jól lenni” – mondja és saját példájával mutatja is Rothman Gabriella, aki 14 évvel ezelőtt szintén nálunk, a Marie Claire hasábjain osztotta meg először arccal és névvel a történetét. Előtte itthon senki nem beszélt ilyen nyíltan a heroinfüggőség legsötétebb mozzanatairól és a felépülés lehetőségéről. Gabka pont annyi ideje józan, mint amennyi idő eltelt az életéből a józanodásáig. Manapság nagyon tudatosan él, ehhez hozzátartozik a mindennapi hála, az egészséges táplálkozás, a mozgás és a természet segítségével az univerzumhoz való kapcsolódás.

Véletlen volna, hogy sorban jelennek meg a panelvilágot bemutató fotók, filmek, festmények? Mint cikkünkből kiderül, az egyre zöldülő, folyamatosan megújuló, és lassan talán már takarékosnak is nevezhető panellakásokban és lakótelepeken azért is laknak (fiatalok), mert megkedvelhető helyszínek – amelyekről a legtöbbünknek személyes élménye és emléke is van.

Olvass tovább!