Először szerepel férfi a magyar Marie Claire címlapján

2022. december 07.
Megjelent a Marie Claire 2022/8. lapszáma – címlapon az On the Spot dokumentumfilmesei, Cseke Eszter és S. Takács András, két gyerekükkel, Kálával és Mózessel. Ők lettek az első család a magazin történetében, amelyet címlapra fotóztunk – András és Mózes pedig az első férfiak címlapsztárjaink sorában.

Hosszú múltra tekint vissza együttműködésünk címlapsztárjainkkal, az On the Spot alkotópárosával. Régi olvasóink emlékezhetnek a magazinnak készült riportjaikra – többek közt Etiópiából, Mexikóból, a Maldív-szigetekről –, ők keresték fel az egykori diktátorok leszármazottait, és több országban kutatták a hosszú élet titkát, de arról is írtak nekünk, amikor – a kiégést megelőzendő – sabbaticalra mentek. Eszter 2014-ben a címlapunkon is szerepelt. Példaértékűnek tartjuk a szakmai sikereiket és azt is, hogy – most már négyfős családként – elsősorban a gyerekek érdekeit szem előtt tartva döntöttek arról, hogy hol töltik az év nagyobb részét, és milyen témákról forgatnak. Bármennyire is Ukrajna felé figyelnek ők is mostanában, új sorozatukban békésebb vizekre eveznek: azzal foglalkoznak, hogy hogyan lehetne megőrizni a természet csodáit, illetve begyógyítani a már jócskán meglévő sebeit.

Mától kezdve címmel jelent meg fotóriportunk, amelyben a fogadalmak titkát kutatjuk. Hat ismert embert kértünk arra, hogy ossza meg velünk gondolatait a nagy elhatározásokról, fogadalmakról, akár babonákról. A portrékat Trokán Nóra fotózta és ő is megszólalt a témában.

Ünnepek táján szintén aktuális kérdés, hogy hol is van az otthonunk, mitől (vagy kitől) válik egy hely az otthonunkká, és lehet-e akár több is belőle. Szerzőnk, Valkovics Tünde maga is kétlaki életet él és megszólalói is nagy „vándorok”, együtt gondolkodtak el ezeken a kérdéseken.

Az Asperger-szindrómát sokan divatos betegségnek titulálják, mások, egyszerű jelzőként használva, a figyelmetlenségüket igyekeznek elfogadhatóbbá tenni vele. Szerencsére az érintettek hangja is mind erősebb, beszámolóikból pedig hiteles képet kaphatunk róla, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a kapcsolataikban, a mindennapjainkban. Cikkünkben izgalmas filmeket is megemlítünk, amelyeket érdemes megnézni, ha többet szeretnénk tudni a szindrómáról.

Good Life mellékletünkben utánajártunk annak a trendnek, hogy az értékes darabokat – táskákat, cipőket – manapság egyre többen felújíttatják, elmélyedtünk a legjobban kereső szobrász, szobrász Jeff Koons világában, felelevenítettük a szappan történetét és nem feledkeztünk meg a háziállatokról sem, akik szintén megérdemelnek egy kis kényeztetést.

Nézzétek az On the Spot legújabb sorozatát, kövessétek a marieclaire.hu oldalát, a magazin friss számát pedig februárban keressétek!

Olvassátok el ezt is!