Ráskó Eszter minden kérdésünkre felelt

2023. március 09.
Megjelent a Marie Claire, a címlapján Ráskó Eszter humoristával. A magazinban olvassátok el Lami Juli interjúját, amelyben komoly dolgokról is szó esik, és nézzétek meg a videónkat, amit Eszterrel a fotózáson forgattunk.

Ráskó Eszter felmegy a színpadra, és azt mondja, ami van. És ami van, az az ő esetében sokszor tragikus és szürreális, de ahogyan ő tálalja, úgy mégis elképesztően vicces lesz. Magyarország egyik legnépszerűbb stand-up komédiásának aktuális önálló estje csoportos traumafeldolgozássá nőtte ki magát, pedig nem akármilyen körülmények között született.

Ráskó Eszter Marie Claire címlap

Most befutottnak érzed magad?

Nem tudom, annak számítok-e. A gimnáziumi osztálytársaim szerint nyilván, de nem biztos, hogy Bödőcs vagy Hadházi (Bödőcs Tibor és Hadházi László humoristák – a szerk.) is ezt gondolja… Vagy nem tudom, mondj valami nagy arcot a szakmából.

Ricky Gervais?

Na, őt például felhívhatnád, hogy mit gondol erről. Apropó! Tegnap egyébként írtam egy privát üzenetet Jeff Goldblumnak az Instagramon.

Válaszolt?

Nem, nem is fog. De nem hagyott más választást. Koncertezik Európában, és nem jön el idáig.

Rajongója vagy?

Sejtszinten. Irracionális mértékben a hatása alatt vagyok.

Visszakanyarodva a befutásra, te hogyan definiálnád, mi a befutás stand-uposként?

Az instant vidéki telt ház, az előadóművészetben ez a befutottság. És szerintem ez a legnehezebb. Budapestről elindulni előadóként úgy, hogy nem folyok a TikTokon, az Instagramon, a Facebookon. Nem ezt az utat választottam, nem érzem önazonosnak az influenszer mellékszálat. Én egy olyan nő vagyok, aki a macskás mémekkel bőven beéri abból, amit a net adni tud. Egyébként a vidékre visszatérve, vannak helyek, amelyek gyorsan megtelnek, de azért vannak még Ráskó-tagadó környékek.

Ráskó Eszter Marie Claire címlap

A Ráskó-tagadók szerinted mit tagadnak egész pontosan?

A létezésemet. A Showder Klubban legtöbbször időnyomás alatt született poénok vannak, és a rövid műsor nem adja át az előadók esszenciáját. Viszont vidéken sokan csak a tévéből ismernek. Aztán az is lehet, hogy egyszerűen nem tetszik nekik, amit csinálok. Mindig benne van a pakliban, hogy nem bírják a pofádat.

Az interjú folytatását keresd a Marie Claire 2023/02. lapszámában!

Nézzétek meg Marie Claire Expressz videónkat is Eszterrel!

 

Fotó: Lábady István, Styling: Balogh Viktória, Haj: Barsi Balázs Smink: Kiss Csilla
Napszemüveg: Linda Farrow – Szemes Optics & Coffee
Miniruha: ASOS
Piros tüllruha: Peter Merő

Keresd az újságárusoknál!

Ráskó Eszter, Marie Claire címlap