Tanítani akarunk! – Megjelent a noÁr új dala, melyben kiállnak a pedagógussztrájk mellett

2022. március 19.
Március 14-én jelent meg a noÁr Tanítani akarunk! című klipje, amellyel a legfőbb céljuk az, hogy minél több erőt adjanak a pedagógustársadalomnak a következő napok és hetek sztrájk kezdeményezéseihez és a megkezdett polgári engedetlenségi akciók folytatásához.

A noÁr meggyőződése, hogy az oktatás nem jobb-, vagy baloldal kérdése. Az oktatás jövője, az ország jövőjének tartópillére. Rajtunk múlik mennyire lesz erős ez az oszlop! A bérrendezés és a megbecsülés ma csak álom a tanároknak és pedagógusoknak. Hiszik, hogy a társadalomnak össze kell fognia, hogy ez evidencia legyen.

„Ez a mostani helyzet véleményünk szerint tarthatatlan, a kormánynak kötelessége lenne komolyan vennie a pedagógusok, óvodapedagógusok és tanárok követeléseit és figyelembe venni azt, hogy a sztrájk alapjog, amitől nem foszthatják meg sem őket, sem semmilyen más társadalmi csoportot. Ebben az ügyben kiemelten fontos, hogy nem szabad széthúznunk. Kötelességünknek érezzük támogatni azokat az embereket, akik nevelik, tanítják a gyerekeinket, hiszen most a tét az ő jövőjük” – mondja a noÁr csapata.

Legújabb klipjükben olyan ismert emberek szerepelnek (a teljesség igénye nélkül) mint Nagy Ervin, Szabó Győző, Janklovics Péter, Ráskó Eszter, Telekes Péter, Csuja Fanni, Fehér Tibor, Polgár Csaba, Bánki Gergely, Szentesi Éva, Epres Attila, vagy például a nemakarokbeleszólni nevű oldal influenszerei, akik mind egységesen hisznek benne, hogy minőségi munkát csak megbecsült, megfizetett pedagógusok tudnak végezni. 

Az ügyben egyik legfontosabb szövetségesük Balatoni József, a noÁr oktatásért felelős nagykövete. Az ő oktatásban megélt élményei és tapasztalatai, az éles, de soha nem részrehajló szakmai kritikái számukra is zsinórmértékként szolgálnak, a készülő szám dalszövegét pedig sok helyen az ő elbeszélései inspirálták.

A noÁr egy szabadabb és nyitottabb országért küzd, aminek az egyik alapfeltétele egy szabadabb és nyitottabb oktatás, amiben a pedagógusok úgy érezhetik, hogy a társadalom megbecsült tagjai, akik nélkül lehetetlen elképzelnünk egy élhető jövőképet.

Olvass tovább!