Tóth-Szántó Krisztina: Nyári szünet

2023. június 07.
Megjelent 2023/4-es lapszámunk és oldalain elhozzuk nektek az igazi nyári hangulatot. Olvassátok el Tóth-Szántó Krisztina üzenetét!
toth-szanto-krisztina-marie-claire-nyar

Év elején sosem fogadok meg semmit, nem újrakezdésként tekintek a januárra. A nyár viszont egészen más: fél év elteltével kezdem el mérlegre tenni az addigi történéseket. Talán az is közrejátszik ebben, hogy a fiam iskolás, így a nyári időszak egyfajta lezárás, a szeptember pedig mindig egy új kezdet. Főleg most, hogy Olivér ősztől középiskolába megy, és sok dolog egészen meg fog változni az életében, így az enyémben is. Most még koncentráltabban érzem, hogy az idei nyár a lezárásokról fog szólni – semmiképpen sem a szó pejoratív értelmében. Átgondolom, mi volt rossz az elmúlt időszakban, mi az, aminek több figyelmet kellene szentelnem, és hogy mi lenne az ideális fontossági sorrend. Minden téren. Sűrű első félév volt, a Marie Claire is eseménydús hónapokat tudhat maga mögött. Alig vártuk már a nyári szünetet. Bár a nyári lapszámot követően csak szeptember elején jövünk újra, nem tűnünk el, több meglepetéssel is készülünk…

Addig is forgasd örömmel a magazint – a Balatonon, a tengerparton, a csillagos ég alatt, a nyaralóban vagy épp otthon. Vágyak a sorok között című cikkünk például kellően túlfűtött egy nyári estéhez: Szederkényi Olga öt magyar írót kérdezett meg arról, milyen erotikus művek hatottak rájuk a leginkább (62. oldal). És te látsz engem? címmel Fehérváry-Ménes Anna egy látássérült nő, Olga történetén keresztül mesél a fogyatékossággal élő nők küzdelméről, hogy a többségi társadalom elsősorban nőként észlelje és kezelje őket (72. oldal). Bakóczy Szilvia hosszú hónapokon át kutatta: min múlik, hogy képesek vagyunk-e felállni súlyos gyerekkori traumákból? A remény útjai riportot az 56. oldalon találod. Márton Eszter A jó kísértése című cikkének – amelyben hétköznapi emberek életmentő, csodás tetteiről ír (76. oldal) – utolsó sorával búcsúzom: „Úgyhogy hajrá, itt a nyár, figyeljünk, beszélgessünk, és vegyük észre, ha valaki bajban van.”

Fotó: Czvitkovits Judit Ruha: COS

A friss Marie Claire-t keressétek az újságárusoknál!

Marie Claire 2023/4 Címlapfotó: Lábady István Styling: Balogh Viktória Smink és haj: Kiss Csilla Modell: Fanni – The Rooster Management Ing: Jacquemus Bikini: H&M Vitorlás: Sirocco (siroccoahajo.hu) Köszönjük a sok segítséget a hajó kapitányának, Cittel Lajosnak és a szállásért a Mandillának.