Exkluzív önismereti kártyajáték: tudj meg többet magadról!

2023. május 18.
A mindfulness és az önismeret kéz a kézben jár. Hogy egyszerre gyakorolhasd őket, a körvonallal megalkottunk egy 27 kártyából álló játékot, amely elgondolkodtat és szórakoztat.

Egy őszinte beszélgetés felszabadít, az őszinte beszélgetések elindításához pedig a legjobb segédeszköz egy kártyajáték. A hétköznapok során ritkán van alkalmunk hosszas párbeszédeket folytatni, elsiklunk a mélyebb témák felett. Ha viszont játszunk, könnyebben feloldódunk és sokkal nyitottabbak is vagyunk – nemcsak másokkal, de magunkkal szemben is. Húzunk egy kártyát, elolvassuk a kérdést, és máris kialakul egy beszélgetés, amely ugyanúgy lehet vidám, mint szomorú, de mindenképpen gondolatébresztő. A népszerű körvonal márkával összeállítottuk egy exkluzív kérdéssort, hogy közelebb kerülhess önmagadhoz – és másokhoz is.

Mi is az a körvonal?

A körvonal kártyák megálmodója, Priger Inez kiskora óta kérdez, szeret beszélgetni, érdeklik az emberek és a történeteik. A kreativitás mindig az élete része volt, kicsit máshogy csinálni valamit, ez az, ami motiválja. „A körvonal önmegvalósításnak indult – meséli. – 2020 karácsonyára jött ki az első kártyajáték, amely önismereti kérdéseket tartalmazott. A sok pozitív visszajelzés bátorított fel annyira, hogy mostanra kilenc kártyajátékunk van.”

Priger Inez, a körvonal megálmodója

Priger Inez, a körvonal megálmodója

A márka első két kártyacsomagja a körvonal és a körvonal 2 nevet viseli, tulajdonképpen mindkettőt nevezhetjük az őszinteség játékának. Nem akar szakmai lenni, és pontosan ettől olyan szerethető: miközben jól szórakozunk, önkéntelenül is kihat a fejlődésünkre. Az asszociáció – egy szó, számtalan történet elnevezésű játék lényege, hogy gondolkodás nélkül mondjuk ki azt a dolgot, ami a kártyán szereplő szóról azonnal eszünkbe jut. Ugyanígy társaságban érdemes játszani a ki az, aki – milyennek látnak minket a barátaink kártyát: te például tudod, hogy a baráti körödben ki az, aki soha nem tartja be a szabályokat? Meglepődnél, ha rólad gondolnák ezt mások? A pároknak szánt kártya az egymás szemében névre hallgat, és kifejezetten kapcsolatban élők számára készült kérdéseket tartalmaz. Ugyanígy pároknak vagy családon belül szuper választás a párbeszéd fejlesztő játék, amely a körvonal és a Beszélgess jól közös alkotása: képes feloldani a mindennapi beszélgetésből fakadó félreértéseket és konfliktusokat. A sorból a gyerekek sem maradhatnak ki. A körvonal mini hasonlóan a felnőtt verzióhoz, elgondolkodtató kérdéseket tartalmaz kicsiknek, a rajz és mese pedig egy a gyerekek kreativitását fejlesztő játék. A jó hír pedig, hogy hamarosan újabb, ezúttal szórakoztató csapatépítő kártyajáték jelenik meg.

Hogyan kezdj neki?

Ha beszerezted a Marie Claire Mindfulness különszámát, megtalálod a magazin közepén a kártyákat. Az első lépés, hogy a kártyák oldalait a perforáció mentén emeld ki a magazinból, majd vágd ki őket egyesével. A kérdéseket felteheted saját magadnak is, de ketten vagy többen is játszhattok: egy idő után azt fogjátok észrevenni, hogy már nem is játszotok, hanem beszélgettek. Ne felejtsd el, hogy ezekre a kérdésekre nincs jó vagy rossz válasz, itt az őszinteség az egyetlen kritérium.

Ha ketten játszotok, az egyik játékos húz egy lapot, és felolvassa a rajta szereplő kérdést.

  • Az egyik lehetőség, hogy a kérdést ő maga válaszolja meg, a többiek meghallgatják, majd a soron következő játékos új lapot húz, amelyre ő válaszol.
  • A másik opció, hogy a játékos által felolvasott kérdést az összes résztvevő megválaszolja sorban egymás után.

Ha úgy érzed, hogy egy kérdés számodra túl nehéz, nem állsz készen rá, hogy a megválaszold, húzz bátran egy másik lapot. A félretett kártyákhoz később vissza lehet térni. A játékban nincs időbeli korlát, úgy készülj, hogy egy-egy kérdés megválaszolása sokáig is eltarthat. Az biztos, hogy jobban megismered magad és a játékostársaidat is.  

#image_title

A körvonal játékokról bővebb infót a korvonal.com oldalon találsz.