Mit csináljunk júniusban? Összeszedtük hónap legmenőbb programjait

2023. június 15.
A legmelegebb évszakban az éjjeleket másképp éljük meg: néha szinte a nappali programoknál is jobbak kínálkoznak éjszakára. És könnyen lehet, hogy a kánikula erősödésével ez egyre inkább így lesz.
Programok Szent Iván éjszakájára

A legrövidebb éjjel

Ma éjjel bármi megtörténhet – elég csak a szerelmesek kavarodására gondolni Shakespeare Szentivánéji álom című drámájában. Szent Iván varázslatos éjjelét június 23-ról 24-re virradóra ünnepeljük, de a nyári napforduló alkalmából tartott rendezvények az előtte és az utána következő napokon is zajlanak. Felsorolhatatlanul sok helyen gyújtanak örömtüzet, ugranak máglyát, de akad más is.

Családi kalandozás állathangokkal

Családi kalandozásra, a Selyem-réti tanösvényre hív a Duna-Ipoly Nemzeti Park június 24-ére. Az esti sétán megismerkedhetünk a láperdő élővilágával, az éjszaka hallható állathangokkal, egyszóval megbarátkozhatunk az éjszakai erdő hangulatával.

További információ: dunaipoly.hu

Vidámpark – este

Egész estés korlátlan vidámparki élményekkel ünnepelhetünk június 23-án a debreceni Vidámparkban. Főszerepben a fény: tűzzsonglőrök, LED-táncosok, fénykavalkád.

További információ: debrecen.hu

Halimba kertje

A gyógynövények ezen a napon állítólag erősebben hatnak, a kertek pedig kétségkívül ilyenkor a legszebbek. Június 24-én este Halimba híres kertjében a gyógynövények előkerülnek majd játékokban, ételekben, történetekben is.

További információ: veszprembalaton2023.hu

Titkok és megfejtések

Június 24-én zajlanak a Múzeumok Éjszakája bemutatói, idén is rendkívüli helyekre juthatunk be.

További információ: muzej.hu

Ne csak együnk…

Több tucat borház, pincészet, terasz, bolt és birtok vár június 16-18. között a Somlói Éjszakai Pincetúrán.

További információ: ejszakaipincetura.hu

Mit csináljunk júliusban és augusztusban?
A Marie Claire nyári lapszámban megtalálod!

Marie Claire 2023/4 címlap