Különleges helyszínek a jóga szerelmeseinek

2023. április 29.
A jóga a tökéletes testi-lelki egyensúly megteremtője: segít levezetni a munka során felgyülemlett feszültségeket, a meditáció által megnyugodhatunk, ugyanakkor a rendszeres testmozgás sem marad el. Még jobb, ha mindezt a szabadban tesszük. Bűn lenne nem kihasználni a jó idő adta lehetőségeket, hiszen a természetben friss levegőt szívhatunk a légzőgyakorlatok során, a napsütés pedig segít a spiritualitás mélyebb megélésében is.
Változatos jógaórák.

Most, hogy végre megérkezett a jó idő, egyre több lehetőségünk van a programok terén. Az ágyból is könnyebb kikelni, ha odakint verőfényes napsütés köszönt. Érdemes ezt a motivációt felhasználni a testmozgásra is, hiszen valóságos megváltás az edzőtermi sötétség után a szabad ég alatt tevékenykedni egészségünkön. Főleg, ha nyár beköszöntével megsűrűsödik az elfogyasztott fröccsök és fagylaltok száma is.

Íme, 5 jógaprogram, ha valami különlegesebb kültéri kikapcsolódásra vágysz és szívesen élveznéd a napsütést a meditáció és a gyakorlatok közepette.

Yoga Brunch – A változatos helyszínek kedvelőinek

Orsi, a Yoga Brunch alapítója a szeszélyesebb időjárás közepette is különleges helyszíneken várja a jógázni vágyókat. Hétköznaponként egyedi hangulatot árasztó stúdiókban tart órákat, hétvégente pedig szeret kilépni a stúdiók falai közül. Múlt hétvégén például a Hard Rock Caféban jógázhattak az érdeklődők, jövő hét szombaton pedig sóbarlangban lesz erre lehetőségük.

Idén a jó időt egy jógatáborral köszönti, ami során Ciprusra kalauzolja tanítványait, aminek jelentkezéséről sajnos már lecsúsztunk, de érdemes figyelni a közelgő programok, hiszen májustól kezdve az időjárás nem szab határt Orsi kreativitásának, így olyan helyszínek kerülhetnek szóba, mint a Lupa-beach sup jógával fűszerezve, a Balaton, rooftop-jógaórák és más egyedi közterek is.

Yoga Travel – Prémium nyárköszöntő Jóga & SPA

A Yoga Travel rendszeresen kínál érdekes programokat, a legkülönbözőbb helyszíneken, így érdemes szemfülesnek lenni, miután beköszöntött a tavaszi idő.

Az aktív pihenők kedvelőinek egy különleges út áll rendelkezésükre. Május 14–16-ig Sopronba látogathatnak a Fagus Hotelbe, ahol a Fertő-táj szépsége veszi majd körül a résztvevőket. A program keretein belül a Yoga Travel magas színvonalú, változatos jógaórákat (és más programokat is) ígér a jelentkezőknek, ahol aktívan tölthetjük vissza a tavaszi fáradtságban lemerült energiaraktárainkat.

+tipp: Ha valami ennél is vadabbra vágynál, a Yoga Travels csapata Mallorcára is szervez jógatúrát, június 23–28-ig. Az eseményről oldalukon találhatsz további információkat.

Margitszigeti JÓGA

Ha a főváros közelében maradnál, tavasztól-őszig rendszeres jógaórákkal várja látogatóit a Margitszigeti JÓGA, ami május 1-jén nyitja kilencedik idényét.

Az órák minden vasárnap 10:00-tól (kezdőknek) és 11:00-től (dinamikus) indulnak, a Margitszigeti Víztorony közelében (a Széchenyi Étterem mellett, a szálloda mögött). Júniustól hétköznap esténként is lehetőség nyílik a margitszigeti jógaórákon levezetni az aznapi fáradalmakat. Részletekről a Margitszigeti JÓGA Facebook-csoportjában tájékozódhatnak az érdeklődők.

Pad thai jóga a Füvészkertben

Május 6-án, 11:00 órakor egy igazán különleges esemény veszi kezdetét az ELTE Füvészkertben. Nagy Anna, a Yogasecrets stúdió alapítója a természet ölelésében tart majd kezdő jógaórát az érdeklődőknek.

„Amikor a pad thai és a jóga világa találkozik, annak csak gyönyörű eredménye lehet! Anna a pad thai filozófia jegyében arra motivál bennünket, hogy igyekezzünk megőrizni belső fiatalságunkat, hiszen mindenki szívében ott lapul az örök gyermek, csalogassuk hát elő!”
És csak, hogy fokozzuk a lelkesedést és az élvezeteket: az esemény jegyára a Füvészkerthez közel lévő Corvin pad thai wokbarban az esemény napján lefogyasztható lesz, így a testi-lelki feltöltődés után még egy gasztronómiai élménnyel is gazdagodhatunk.

Szabadtéri hatha jóga

Ha rendszeres kikapcsolódásként, testmozgásként gondolsz a jógára, akkor is van lehetőséged a szabadtéri gyakorlásra: a Downdog Jógaműhely minden szerdán jógaórát tart a szabadban 18:00-tól 19:20-ig. A hathajóga „egy rövid bemelegítést/ráhangolódást követően torkollik az ászanázásba, majd egy 10-15 perces relaxációval ér véget”. Az órákat az Olof Palme sétány és Millennium Háza melletti zöldterületén tartják és szívesen várják a kezdő és középhaladó jógázókat is. 

Fotó: Getty Images, Szerző: Ripszám Boglárka gyakornok