Tóth-Szántó Krisztina: Amire jut időnk…

2023. december 06.
Mit jelent manapság a luxus? A friss Marie Claire-ben Everyday Luxury mellékletünkben ezt a témát járjuk körül. Olvassátok el főszerkesztőnk, Tóth-Szántó Krisztina üzenetét.

Az év vége, az év eleje az összegzés időszaka. Akár akarjuk, akár nem. Én ugyan szeptemberben, a születésnapom környékén szeretem inkább átgondolni az életem, azért ilyenkor is hagyom, hogy ez a hangulat átjárjon. Végigveszem, mi az, amit meg tudtam valósítani ebben az évben, mi az, amit el kellett engednem, miért lehetek hálás, és mi volt az, amire akárhogy szerettem volna, mégsem jutott (elég) időm. 2023-ban, bár sok izgalmas és fontos dolog történt, van azért a listámon jó pár tétel, amelyre 2024-ben jobban szeretnék odafigyelni. És ezekhez tulajdonképpen nem kell semmi más, mint idő…

Mert időnk, valahogy úgy érezzük, egyre kevesebb van, és mintha ugyanazok a dolgok nem férnének már bele egy napba, egy hétbe, egy évbe. Lassan luxusnak érezzük, ha szakítunk időt saját magunkra, ha többször utazunk el egy évben, ha csak úgy, a saját örömünkre, cél nélkül sétálunk napközben egy kicsit a városban. A luxus fogalma átértékelődött. Az a luxus, amire nem jut időnk?

Everyday Luxury mellékletünkben olyan témákat boncolgatunk, amelyek ezt a kérdéskört járják körül. Szakácsi Eszter A modern luxus cikkében arról gondolkodott, mi is a valódi luxus manapság, Balázs Laura Az én ágyam, az én váram írásában utánajárt, miért lett luxus a kiadós alvás, Gregus Máté divatfotós indiai–nepáli beszámolója pedig azt bizonyítja, hogy egyetlen hátizsákkal is rengeteg értékes tapasztalást lehet gyűjteni. De divat-, szépség- és kultúraoldalaink felett is érdemes elidőzni, hogy kiderítsd, mi az a hétköznapi luxus, amit meg szeretnél engedni magadnak.

Szóval tedd a szívedre a kezed, figyeld meg, mit súg, és keresd meg, neked mi ad igazán luxusélményt az életedben. Mi az, amire igazán vágysz, amiben megleled a boldogságot? Ha pedig megtaláltad, dolgozz rajta 2024-ben, hogy elérd, megkapd, megvalósítsd. Mert így a nap végén majd elégedetten hajtod álomra a fejed.

Ezt kívánjuk neked és magunknak 2024-re. Jövőre (is) találkozunk!

Fotó: Földi Ádám Styling: Balogh Viktória Smink: Tamás Anita Haj: Kozma Norbert Ruha: Weekend Max Mara

A friss Marie Claire-t keressétek az újságárusoknál!