Fotóriport: Barátságunk története

2024. március 09.
Ahogy személyiségük, úgy barátságaink is különböznek. Úgy tűnik azonban, hogy hasonló dolgok viszik mindegyiket előre: szeretet, tisztelet, empátia és önismeret, na meg jó sok nevetés. Öt párossal találkoztunk, hogy megkérdezzük: milyen a barátságuk?
Barátságunk története - Marie Claire

Solére (Szigeti Zsófi) énekes, dalszerző és Brenka (Dárdai Blanka) énekes, dalszerző, influenszer

Esőre áll az idő a Városmajor parkban, ahol csatlakozom a két barátnőhöz, akiknek Védtelen című közös dalát már az első pillanattól fogva nagyon bírom. Kicsit hagyom őket, mert két hónapja nem látták egymást, gyorsan megbeszélik a legfontosabb történéseket. Eközben kutyáik – megőrülve a tértől és a találkozástól – sprintelnek, ugatnak csillapíthatatlanul.

Feller Adrienne, az Adrienne Feller luxus natúrkozmetikumok alapítója, termékkreátor, illóolajmester és Nagy Anna, a Yogasecrets Stúdió alapítója

Este kilenc órára érkezem a Yogasecrets Stúdióba. Bézs színű, illatos és csendes univerzum ez egymást ölelő, hálás vendégekkel, akik éppen egy négyórás női önismereti workshopot fejeztek be.

Solti Hanna újságíró és Rutai Lili újságíró

2019-ben indították el nőkkel foglalkozó podcastjukat, a Vénusz Projektet. Az Instagramon finom illusztrációk között osztanak meg híreket, vetnek fel kérdéseket feminizmus, nők elleni erőszak, abortusz, homofóbia, gender vagy akár szülészeti erőszak témában. Céljuk egy olyan női közösség építése, amely irigységtől és skatulyázástól mentes. Hanna Budapestről, Lili Londonból jelentkezik be az online beszélgetésre.

Cakó Kinga divattervező és Reményi Éva ékszertervező

A Kis Rókus utcában, a Cakó szalonban találkozunk egy tavaszias tél végi szombaton. Pár perccel Éva előtt érek oda, így látom, amikor megérkezik, milyen őszintén örülnek egymásnak. Kinga tele van játékos nyitottsággal és mondanivalóval, Éva talán kicsit visszahúzódóbb, mégis teljes odaadással és kedvességgel lendül bele ebbe a zsizsegő délutánba, hogy visszapörgessük az idő kerekét, amikor először találkoztak.

Winkler Nóra rádiós és televíziós műsorvezető, művészeti újságíró, árverésvezető és Topor Tünde művészettörténész

Csak egymással tudnak könnyedségben utazni, és napokig múzeumokat látogatni. Egy rugóra jár az agyuk, a művészet a lételemük, együtt nyaralnak családjaikkal – és most is egy közös tárlatvezetésre várnak. Egy óránk van, mert utána átsétálnak a Nemzeti Galériába a TechnoKool kiállítás finisszázsára.

Fotó: Mihály Zoltán Styling: Balogh Viktória Smink: Tombor Sarolta és Domonkos Eszter Haj: Károlyi Márk Trevis és Zhrencsik Brigitta Stylingasszisztens: Vecsei Zita

Az interjúkat elolvashatod a Marie Claire 2024/1-es lapszámában!

Címlap 2024/1